V sobotu dorazí do Rieger arény mistr! Sokolové se střetnou s Mladou Boleslaví

18. 1. 2019

Muži A

4 minuty čtení

Týden poté, co do Rieger arény zavítal vicemistr z Vítkovic, se na Vinohradech představí i druhý účastník loňského superfinále. V sobotu od 19:30 SKV vyzve na domácí půdě mistrovskou Mladou Boleslav. Půjde o duel 21. kola Tipsport Superligy. Přijďte sokoly v těžké bitvě podpořit přímo do hlediště.

Devět bodů z posledních čtyř zápasů

Vinohradským se v posledních střetnutích dařilo. Nejprve svěřenci Michala Pazdery zdolali na domácí půdě Českou Lípu v prodloužení, přičemž ještě tři a půl minuty před koncem prohrávali o dvě branky. Trefy Hartmana, Ondřeje Stuchlíka a Svobody však znamenaly obrat a zisk dvou bodů.

Pak SKV poprvé ve své superligové historii zaznamenalo šestibodový víkend. V pátek sokolové zaskočili vicemistra z Vítkovic a potvrdili, že na domácí půdě jim to jde. Stříbrný tým loňského ročníku nejvyšší soutěže porazili 5:3. A tři body si následně odvezli i z Ostravy, kde po skvělé třetí třetině triumfovali 7:3.

Suma sumárum, florbalisté Vinohrad drží sérii tří vítězných zápasů v řadě, body brali v šesti z posledních sedmi superligových utkání a zároveň suverénně překonali rekord v počtu bodů nasbíraných v nejvyšší soutěži během jednoho ročníku. Aktuálně má SKV na kontě 23 bodů a je na desáté příčce, pouze o skóre za devátou Ostravou.

O další vylepšení všech zmíněných statistik se sokolové budou pokoušet v sobotu večer, kdy do Rieger arény dorazí soupeř z kategorie těch nejlepších.

Obhájce mistrovského titulu, třikrát vítěz poháru a účastník Champions Cupu

Do sokolovny po třech letech k superligovému utkání přicestuje Mladá Boleslav. Středočeši loni poprvé ve své klubové historii dosáhli na zlaté medaile a v letošní sezoně tak obhajují mistrovskou trofej. Vedle toho má Boleslav ve své sbírce dvě stříbrná a pět bronzových umístění. Třikrát se podařilo Středočechům vyhrát domácí pohár.

Na začátku ledna se navíc Curney a spol. představili na Champions Cupu. Boleslav na akci florbalové smetánky dvakrát prohrála (v semifinále se švédskou Storvretou a v duelu o bronz se švýcarským Könizem) a obsadila konečnou čtvrtou příčku. V týmu působí reprezentanti Milan Tomašík, Jiří Curney a brankář Lukáš Bauer.

Mladoboleslavští jsou aktuálním lídrem základní části. Druhá Sparta je horší pouze o skóre. Třetí Chodov a čtvrté Vítkovice ztrácejí tři body. Tým táhne zkušený Jiří Curney, který má nakročeno k tomu, aby překonal rekord Patrika Dóža v počtu nasbíraných bodů. Curney jich má na kontě 69 a na Dóžu už mu chybí pouze pět zápisů do statistik.

Středočeši si budou chtít v sobotu jistě spravit chuť z nevydařeného utkání 20. kola, ve kterém prohráli na Jižním Městě s Chodovem 5:10. K výhře domácí celek nasměrovala až třetí část. Chodovští v ní otočili průběh sřetnutí na svou stranu a Boleslavi nasázeli sedm branek.

Bratrský souboj Pazdera vs. Pazdera

Lavičku Vinohrad řídí Michal Pazdera, v Boleslavi tým koučuje jeho starší bratr Jan. Oba dva už se jako soupeři potkali v sezoně 2014/2015, kdy Jan vedl Vinohrady a Michal působil v České Lípě. Nyní si bratři vzájemný souboj po letech zase zopakují.

Nostalgie možná přepadne i trojici hráčů Mladé Boleslavi. Jakub Gruber je vinohradským odchovancem, jednu sezonu strávil v SKV také Tomáš Chroust a kromě Grubera s florbalem na Vinohradech začínal rovněž Lukáš Bauer, nyní brankářská jednička našeho sobotního soupeře.

Sobotní duel skýtá hodně lákadel. Mistrovský celek přecijen nehraje v Rieger aréně každý den. Vstupné na utkání činí 40 korun. Permanentkáři a členové klubu mají vstup zdarma. U vstupu jako vždy obdržíte tradiční tištěný program. Přijďte podpořit SKV v cestě za úspěšným výsledkem!

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.