Ladies vyhlížejí duel s Boleslaví. Očekávám velký souboj, říká kouč Sigl

16. 1. 2019

Ženy A

3 minuty čtení

Sedm výher v řadě, navíc v posledních čtyřech zápasech pouze jedna inkasovaná branka. Taková je nejčerstvější bilance Ladies v 1. lize. Jenže až nyní konečně přijde další těžká zkouška. Svěřenkyně Jonáše Sigla se v neděli představí na hřišti Florbalové akademie z Mladé Boleslavi a budou bojovat o udržení vedoucí pozice.

Ladies se nyní sedmkrát v řadě představily na domácí půdě a ze všech sedmi utkání vyšly vítězně. Pouze v duelu s Turnovem v dosti okleštěné sestavě urvaly výhru až v samostatných nájezdech. Dobrou formu nabralo ženské áčko zejména v posledních dvou hracích víkendech. Ze čtyř zápasů zapsalo plný počet 12 bodů, do sítě soupeřů nasázelo 27 gólů a inkasovalo pouze jednou. To je úctyhodná bilance. Před 14 dny se Ladies utkaly s dvěma soupeři ze severu Čech.

Nejprve poslednímu Litvínovu nasázely Vinohrady 13 branek. Naproti tomu brankářka Vyrobíková inkasovala pouze jednou. Pět branek dala Kutnarová a pět bodů zapsala Kalistová. V neděli vinohradská obrana v čele s brankářkou Kuchyňkovou udržela nulu a po soustředěném výkonu porazila Chomutov 5:0. "V prvním zápase se nám nadstandardně dařila kombinace, ve druhém jsme se technický trápili, ale byli jsme poctiví směrem do obrany," zhodnotil uplynulé dva vítězné duely trenér Jonáš Sigl.

Nyní se však sokolky střetnou s hlavním soupeřem v boji o vítězství v základní části. V neděli je totiž čeká výjezd do Mladé Boleslavi, kde se utkají s místní Florbalovou akademií. První vzájemný zápas hraný v Praze skončil vítězně pro SKV. Ladies po dobrém výkonu vyhrály 5:2. Vinohrady mají v aktuálním ročníku 1. ligy na kontě 38 bodů, Středočešky jsou pouze o bod zpátky, navíc mají zápas k dobru. Duel tak může značně napovědět, kdo se přiblíží ke konečné první příčce a půjde do play off z výhodnější pozice. "Očekávám souboj dvou týmu s obrovskou touhou vyhrát," hlásí Sigl.

Ještě než se v neděli odpoledne Ladies představí v Boleslavi, odcestují v pátek večer do České Lípy. V prvním vzájemném utkání na Zeleném pruhu dokázaly sokolky porazit FBC vysoko 12:2, brzo ale v duelu prohrávaly a soupeř dokázal ještě ve druhé třetině srovnat na 2:2. "Nesmíme opakovat výkon z první třetiny, kdy jsme rezignovali na pohyb a kombinaci," vzpomíná na onen zápas s Českou Lípou kouč Sigl, který musel stáhnout hru na dvě pětky a až pak přišlo uklidnění na straně favorita.

VÍKENDOVÝ PROGRAM LADIES:

17. kolo 1. ligy žen:
pátek 20:00, SH Česká Lípa
FBC Česká Lípa - TJ SKV

18. kolo 1. ligy žen:
neděle 16:00, Nová MSH Mladá Boleslav
Florbalová akademie MB - TJ SKV

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.