Vinohradský klub navštívil reprezentační trenér Petri Kettunen

18. 1. 2019

Klub

3 minuty čtení

V pondělí 14. ledna zavítal do Rieger arény současný trenér české reprezentace Petri Kettunen. Finský kouč se nejprve setkal s vedením florbalového oddílu, na to navázala přednáška o nárocích na hráče na mezinárodní úrovni a večerní program zakončil otevřený trénink mužského A týmu.

Petri Kettunen byl jako nový reprezentační kouč oznámen v březnu roku 2017. Národní tým pak převzal před červencovými Světovými hrami v Polsku, které tak byly jeho první akcí na lavičce české reprezentace. Vrcholem rok a půl dlouhého angažmá byl nedávný prosincový šampionát, na kterém Česko obsadilo čtvrtou příčku.

Finský trenér v předešlém superligovém ročníku navštívil všechny kluby nejvyšší soutěže a v tradici pokračuje i v aktuální sezoně. Proto v pondělí 14. ledna zavítal také do vinohradské sokolovny. Program návštěvy odstartovalo setkání s vedením florbalového oddílu.

Na této schůzce se formou diskuze řešilo kompletně celé fungování klubu. Trenér se s vedením shodl na tom, že po sportovní stránce jde klub správným směrěm a že vinohradská vize toho, co by měli hráči v SKV umět a jak by měli fungovat, je správná.

Po setkání s vedením Petri Kettunen hodinu a čtvrt přednášel o uplynulém reprezentačním cyklu, jehož vrcholem bylo prosincové mistrovství světa v Praze. Majitel jedné zlaté a dvou stříbrných medailí s Finskem hovořil také o konečném výběru hráčů, o závěrečném soustředění před MS nebo o české bilanci se zeměmi z elitní čtyřky.

Součástí prezentace byl rovněž popis nároků, které finský kouč na své hráče měl a které by měly být základem pro úspěch na mezinárodní úrovni. Publikum tvořili hráči A týmu a dobrovolníci z řad vinohradských trenérů, kteří si přišli přednášku zajímavou přednášku poslechnout.

Program návštěvy zakončil hodinu a půl dlouhý modelový trénink pod vedením Petriho Kettunena. Jeho náplní byla cvičení objevující se na reprezentačních tréninkových jednotkách. Finský kouč se během 90 minut snažil přenést na hráče mužského áčka své myšlenky.

Trénink mohli opět sledovat dobrovolníci z řad vinohradských koučů i hráčů. Za velmi cenné a příjemné setkání s reprezentačním trenérem děkujeme!

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.