Triumf v boji o 1. místo! Ladies porazily Boleslav 6:4 a zůstávají v čele

21. 1. 2019

Ženy A

5 minut čtení

Ladies porazily ve šlágru 1. ligy žen Florbalovou akademii Mladou Boleslav 6:4 a uhájily tak vedoucí příčku tabulky. K tomu přispěla také páteční výhra na hřišti České Lípy, kde ženské áčko vyhrálo 9:5. Do konce základní části zbývá ještě pět utkání.

Ženské áčko vstoupilo do zápasu na půdě České Lípy dobře a po prvních dvaceti minutách vedlo 4:0. Po 40 vteřinách druhé části se sice poprvé rozvlnila síť také za vinohradskou brankářkou, ale pak už zase střílely góly hostující florbalistky. Druhou trefu v utkání přidala Kutnarová, k tomu ještě Dobisíková neproměnila nájezd, přesto sokolky vedly po dvou třetinách nad Lípou vysoko 8:1.

Jestliže v prvních dvou částech zápasu měly Vinohrady převahu a zápas pod kontrolou, nedá se totéž říct o závěrečném dějství. V něm domácí hráčky čtyřmi góly zkorigovaly skóre a za Sokol se prosadila pouze svým druhým zásahem Šádková. SKV i přes špatný výkon ve třetí dvacetiminutovce porazilo Lípu 9:5.

„Zápas během pracovního dne, po náročné cestě, moc krásy nepobral. Jsme rádi za tři body proti bojovnému domácímu soupeři, který nás tu dnes mohl klidně porazit. Naštěstí jsme si v první půli zápasu připravili náskok, který jsme v druhé lehkovážnější půli dokázali uhájit,“ ohlédl se za pátečním střetnutím asistent trenéra Pavel Doubek. 

FBC Česká Lípa - TJ SKV 5:9 (0:4, 1:4, 4:1)

Branky a nahrávky:  21. Ševčíková (Pavlíková), 41. Pavlíková (Boleslavová), 44. Boleslavová (Pavlíková), 51. Pavlíková (Boleslavová), 56. Ševčíková (Bisová) - 1. Kutnarová (Trunečková), 3. Šádková (Vejvodová), 15. Kytková (Jiříčková), 17. Cháberová (vlastní), 29.  Kylarová (Jiříčková), 29. Kutnarová (Skalická), 35. Bursová (Bartošová), 40. Jiříčková, 49. Šádková. Rozhodčí: Scholz, Pohunek. Vyloučení: 2:2. Bez využití. Diváci: 46.

Sestava SKV: Vyrobíková - Trunečková (C), Sladkovská, Skalická, Šádková - Kutnarová, Vejvodová, Dobisíková - Bursová, Žižková, Bartošová - Jiříčková, Kytková, Kylarová - Bartůňková. Trenér: Pavel Doubek.


Nedělní utkání v mladoboleslavské sportovní hale slibovalo zajímavou podívanou, podruhé v sezoně se totiž střetly první Vinohrady a druhá Florbalová akademie Mladá Boleslav. První vzájemný duel v Praze ovládly sokolky 5:2. A i v tom druhém šly brzo do vedení. Dobisíková na začátku čtvrté minuty vyběhla s míčkem na střed a přízemní střelou otevřela skóre.

O sedm minut později to bylo 2:0 pro hosty. Bartošová posunula míček na Bursovou, ta doběhla k brance a z těžké pozice zvýšila náskok vinohradského týmu. Ačkoliv si i poté udržovalo SKV mírnou převahu a převážně drželo míček na čepelích, začal se prosazovat také domácí celek. V 16. minutě snížila Pajerová a ve 23. minutě srovnala po střele z dálky Sobotková.

Dvě inkasované trefy vyburcovaly Sokol k další snaze, což se vyplatilo. Ve 29. minutě se na střed protlačila Kutnarová a míček nekompromisně zametla do sítě. Jen o minutu později se sokolky prosadily znova, dobře zafungovala spolupráce Žižkové a Bursové a bylo to 4:2 pro Vinohrady.

Ovšem pak si svěřenkyně Jonáše Sigla opět vybraly v obraně slabší chvíle a dvakrát v krátkém rozmezí inkasovaly. Proto bylo ve 37. minutě podruhé v utkání srovnáno. Vyrovnaný stav ale netrval dlouho, přesněji řečenou pouze 36 vteřin. K míčku se dostala Kutnarová a potvrdila svou střeleckou formu z posledních duelů.

Její trefa se následně ukázala jako vítězná. Domácí tým už totiž v závěrečné třetině další gól nepřidal, a to ani při hře v šesti, naopak za Vinohrady ještě skórovala sedm minut před koncem Žižková a uzavřela skóre na 6:4. SKV i podruhé v tomto ročníku zdolalo největšího konkurenta v boji o první příčku. Třemi kanadskými body se na tom podílela Bursová, dva góly zapsala Kutnarová.

„Náročné, vyrovnané utkání, které jsme dokázali přetavit ve tři body. Jsem rád, že jsme celé utkání dokázali odehrát na tři kompletní pětice,“ zhodnotil šlágr 18. kola 1. ligy žen Pavel Doubek. Ladies tak udržely první příčku tabulky a mají na Boleslav čtyřbodový náskok. Středočeský tým má ale jedno utkání k dobru.

Florbalová akademie MB - TJ SKV 4:6 (1:2, 3:3, 0:1)

Branky a nahrávky: 16. Pajerová (Nováková), 23. Sobotková (Palatínusová), 32. Mrázková (Zelená), 37. Kabátová (Žapková) - 4. Dobisíková, 11. Bursová (Bartošová), 29. Kutnarová (Kalistová), 30. Bursová (Žižková), 37. Kutnarová, 53. Žižková (Bursová). Rozhodčí: Jestříbek, Hlinka. Vyloučení: 0:0. Diváci: 54.

Sestava SKV: Vyrobíková - Trunečková (C), Sladkovská, Skalická, Šádková, Hamerníková, Jiříčková - Kutnarová, Vejvodová, Dobisíková - Bursová, Žižková, Bartošová - Kalistová, Kytková, Kylarová. Trenér: Jonáš Sigl.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.