Nepovedená první třetina určila ráz zápasu. SKV prohrálo v Otrokovicích 2:7

27. 1. 2019

Muži A

3 minuty čtení

Už na konci první části prohrávali sokolové na hřišti otrokovických Panthers 0:5. Nevydařenou úvodní dvacetiminutovku Vinohradští ve zbytku zápasu neodčinili. Proto Vinohrady padly ve 22. kole Tipsport Superligy 2:7. O jediné dva góly se postarali Hartman a Gregor.

Na začátku páté minuty uvolnil domácí Pešat přihrávkou Kittela a ten neměl problém poslat míček do sítě. Pak měli Vinohradští několik slibných příležitostí, ale žádnou nevyužili, a tak přišla blesková smršť na druhé straně. Otrokovičtí dali během šesti minut čtyři branky a vyhnali z branky gólmana Weissgärbera, kterého pro zbytek zápasu vystřídal Jiří Buchta.

Ve 26. minutě nový brankář poprvé inkasoval. V přesilovce se prosadil Zapletal. Pak už se sokolové v obranné fázi hry zlepšili a neinkasovali dalších dvacet minut. Jenže v útoku to stále nešlo. První góly svěřenci Michala Pazdery zaznamenali až ve třetí části. Nejprve se ve 44. minutě z výběhu trefil Hartman a dobrou pasáž SKV zvýraznil o chvíli později Gregor, který si naběhl před branku pro pas od Vnuka.

Poslední slovo měli přesto domácí. Zakopal minutu a čtvrt po gólu Gregora zvýšil na 7:2 a stanovil konečné skóre střetnutí. Sokolové tak prohráli na hřišti Panthers 2:7. Na osmou i devátou příčku teď ztrácejí shodně šest bodů. Naopak na jedenáctou Lípu mají dvoubodový náskok, ovšem horší bilanci ze vzájemných zápasů.

„Dnes to od nás bylo špatné. V první třetině jsme vyhořeli v zakončení a v koncentraci. Od druhé třetiny jsme se soupeři dokázali vyrovnat, ale stále nás trápila koncovka, a to především v přesilovkách,“ zhodnotil duel trenér Michal Pazdera. Příští týden má Tipsport Superligy na programu pauzu, pak sokoly čeká dvojzápas na Spartě a v Liberci.

Panthers Otrokovice - TJ SKV 7:2 (5:0, 1:0, 1:2)

Branky a nahrávky: 5. Kittel (Pešat), 13. Vykopal (Gál), 16. Pešat (Kittel), 19. Vykopal (Jurčík), 20. Sovják (Mich. Nagy), 26. Zapletal (Pešat), 47. Vykopal – 44. Hartman (Kachnič), 46. Gregor (Vnuk). Rozhodčí: Gavlas, Mikula. Vyloučení: 3:1. Využití: 1:0. Diváci: 296.

Sestava: Weissgärber (20. Buchta) - O. Stuchlík (C), Hanák, Kachnič, Jelínek, Houra, D. Záň, Vnuk - Linhart, Z. Stuchlík, Hájek - Harnesk, J. Záň, Hartman - Svoboda, Gregor, Rossi - Entlicher, Máca. Trenér: Michal Pazdera.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.