Ladies se chystají hájit na domácí půdě první pozici

1. 2. 2019

Ženy A

2 minuty čtení

Po měsíci se ženské áčko opět představí na domácí půdě. Ladies ve vinohradské sokolovně v sobotu vyzvou Texas a v neděli Soběslav. Ve zmíněných duelech půjde o důležité body a také o udržení vedoucí příčky 1. ligy.

Svěřenkyním trenéra Jonáše Sigla se poslední hrací víkend před 14 dny výsledkově vydařil. Ženské áčko nejprve zvítězilo v České Lípě 9:5, byť výkon ve třetí části nesnesl přísnější měřítka. Vše ale Ladies plně vynahradily v následném šlágru kola v Mladé Boleslavi. Místní Florbalovou akademii, která v průběhu celé základní části dýchá Sokolu na záda, sokolky porazily 6:4.

Nyní se ženské áčko utká s Texasem a se Soběslaví. S prvním jmenovaným sokem mají Ladies skvělou bilanci - vyhrály všechna tři předešlá utkání. "I přes výhru s Boleslaví, která nás udržela na prvním místě tabulky, je třeba stále ke každému zápasu přistupovat zodpovedně a nepodcenit týmy z dolní poloviny," je si vědoma kapitánka Vinohrad Tereza Trunečková.

Se Soběslaví Ladies stoprocentní bilancí nedisponují. Soupeř z jihu Čech je totiž jedním ze dvou týmů 1. ligy, který dokázal letos Ladies porazit. Stalo se tak na začátku sezony ve 2. kole. "Soběslav nám na svém domácím hřišti předvedla, že je kvalitní a houževnatý soupeř. Fakt, že jsme nedovedly za 60 minut vstřelit více než jednu branku, vyústil v naši porážku," připomněla nevydařený zápas Trunečková.

Ladies se revanšovaly v domácím prostředí a v listopadu nadělily Soběslavi 16 branek. „V druhém zápase u nás doma jsme dokázaly držet naši hru a zvítězily vysokým rozdílem. Věřím, ze v našem oblíbeném domácím prostředí další zaváhání nenastane,“ doufá kapitánka Ladies. Sobotní zápas s Texasem začíná v 19 hodin, nedělní duel se Soběslaví v 18:00. Všichni přiznívci jsou do Rieger arény zváni!

Víkendový program Ladies:

sobota 19:00 TJ SKV - FBC Texas Longhorns (Vinohrady)
neděle 18:00 TJ SKV - Banes Florbal Soběslav (Vinohrady)

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.