V sobotu rozhodl závěr, v neděli úvod. Ladies berou 6 bodů a zůstávají první!

3. 2. 2019

Ženy A

5 minut čtení

Ladies si připsaly desátou a jedenáctou výhru v řadě a i nadále vévodí 1. lize žen. V sobotu svěřenkyně Jonáše Sigla zdolaly Texas 7:4, přičemž zápas překlopily na svou stranu až díky vydařenému závěru. V neděli naopak vedly už po první části 3:0 a duel se Soběslaví rovněž dovedly do vítězného konce.

Proti Texasu ženské áčko po dlouhé době poznalo, jaké to je otáčet nepříznivě se vyvíjející zápas. Po první části totiž Vinohrady prohrávaly 1:2. V prostředním dějství vypadala hra domácího celku o něco lépe. Po zmatcích před brankou Texasu se dobře zorientovala Kylarová a srovnala na 2:2.

Ve 25. minutě domácí hráčky využily standardní situaci z dobré pozice a Trunečková propálila vše, co jí stálo v cestě. SKV tak poprvé v zápase vedlo. O pár minut bylo na domácí střídačce ještě veseleji. Kylarová zamířila přesně do horního rohu branky a bylo to už 4:2. Naděje svitla Texasu poté, co se čtyři vteřiny před sirénou prosadila Blovská.

Vinohrady tak hájily ve třetí třetině pouze jednogólový náskok a už po 76 vteřinách závěrečné dvacetiminutovky o něj přišly. Ne moc rychlá střela Vránové zapadla za brankovou čáru. Chvíli to pak vypadalo, že se Ladies budou trápit, jelikož soupeř dobře bránil. Jenže pak se domácí střelkyně probudily a zvrátily zápas na svou stranu.

V 52. minutě napřáhla z dálky ke střele Skalická a její dělovka skončila v síti. O pár vteřin později pojistila vedení domácího celku svou třetí trefou Kylarová a stejná hráčka v 55. minutě dala na 7:4. SKV porazilo Texas i počtvrté v této sezoně. Kromě čtyřgólové Kylarové se dařilo Kalistové, která nasbírala tři asistence, dvě nahrávky si připsala Kytková.

„Místy hrajeme opravdu hezky. Chybí nám však větší touha po gólech a preciznost v zakončení. Proti soupeři jsme se dnes opravdu střelecky trápili. Musíme přidat na bojovnosti a jít si za výhrou od první minuty,“ řekl po vítězném utkání s Texasem asistent trenéra Pavel Doubek.

TJ SKV - FBC Texas Longhorns 7:4 (1:2, 3:1, 3:1)

Branky a nahrávky: 6. Jiříčková (Kalistová), 22. Kylarová (Kytková), 25. Trunečková (Sladkovská), 33. Kylarová (Kytková), 52. Skalická (Šádková), 52. Kylarová (Kalistová), 55. Kylarová (Kalistová) - 4. Šlopková (Rosáková), 15. Kračunová (Rosáková), 40. Blovská (Kadlecová), 42. Vránová (Kadlecová). Rozhodčí: Kokeš, Hós. Vyloučení: 1:0. Využití: 0:1. Diváci: 31.

Sestava SKV: Kuchyňková - Trunečková (C), Sladkovská, Šádková, Skalická, Bartůňková, Jiříčková - Kutnarová, Vejvodová, Dobisíková - Hamerníková, Urbášková, Bartošová - Kylarová, Kalistová, Kytková. Trenér: Jonáš Sigl.


Střetnutí se Soběslaví se vyvíjelo opačně než sobotní zápas. Když kapitánka Trunečková ve 12. minutě poslala míček do sítě dalekonosnou ránou, bylo to už 3:0 pro domácí celek. Ještě předtím se totiž bekhendem zády k brance prosadila Kalistová a těsně před gólem Trunečkové se z levé strany hřiště trefila Kylarová.

Ladies si tak do druhé části přenesly třígólový náskok a ten jim vydržel i po 40 minutách, oba týmy se totiž v prostřední třetině prosadily dvakrát. Nejprve Soběslav snížila na 1:3. Pak se ujal přízemní pokus domácí útočnice Hamerníkové a ve 35. minutě se podruhé v utkání trefila z dálky Trunečková.

Nadcházející pasáž florbalistkám SKV nevyšla. Soupeř nejprve čtyři minuty před koncem snížil na 2:5 a ve třetí části se dokonce dostal po dalším vstřeleném gólu na rozdíl dvou branek. To donutilo trenéra Sigla vzít si oddechový čas a stáhnout hru na dvě pětky. Ladies už si ovšem výhru vzít nenechaly, výsledek zpečetily dvakrát Vejvodová a jednou Kalistová.

A protože hostující tým odpověděl pouze jednou brankou, porazilo SKV Soběslav 8:4. Útočnice Kalistová zaznamenala pět kanadských bodů za dva góly a tři asistence. „Proti Soběslavi jsme se těžce prosazovali, chválím jejich vysoké nasazení do posledních vteřin,“ zhodnotil nedělní duel Pavel Doubek. Další zápasy sehrají Ladies za 14 dní, kdy se představí v Soběslavi a v Týně nad Vltavou.

TJ SKV - Banes Florbal Soběslav 8:4 (3:0, 2:2, 3:2)

Branky a nahrávky: 5. Kalistová (Kylarová), 12. Kylarová (Kalistová), 12. Trunečková (Sladkovská), 27. Hamerníková, 35. Trunečková (Sladkovská), 48. Vejvodová (Kalistová), 57. Vejvodová (Kalistová), 60. Kalistová (Kutnarová) - 21. Hrnečková (Šťastná), 36. Matoušková (Křiklánová), 48. Juhaňáková (Dostálová), 58. Pospíšilová. Rozhodčí: Šaroch, Benačan. Vyloučení: 0:0. Diváci: 31.

Sestava SKV: Vyrobíková - Trunečková (C), Sladkovská, Šádková, Skalická, Bartůňková, Jiříčková - Kutnarová, Vejvodová, Kytková - Hamerníková, Bartošová, Urbášková - Kylarová, Kalistová. Trenér: Jonáš Sigl.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.