Superliga se vrací. Sokoly čeká derby na Spartě

6. 2. 2019

Muži A

2 minuty čtení

Po dvoutýdenní pauze je tu zpátky nejvyšší florbalová soutěž Tipsport Superliga. Vinohradští se v rámci 23. kola základní části utkají s pražskou Spartou. Zápas ve čtvrtek začíná v 19 hodin na Podvinném mlýně.

Sokolové naposledy vyběhli k superligovému utkání před deseti dny v Otrokovicích, kde se jim zápas nevydařil a prohráli 2:7. Následovala přestávka. „Pauzu jsme využili především k doléčení šrámů a k práci s míčkem v útoku,“ prozradil útočník Jakub Záň, na co se svěřenci Michala Pazdery na trénincích zaměřovali.

První vzájemný zápas se Spartou vysílala na podzim ČT a sokolové ho neměli špatně rozehraný. Před zaplněnou Rieger arénou vedli nad pražským rivalem v polovině utkání 3:0. Jenže tehdejší lídr tabulky zabral a duel nakonec otočil na konečných 6:4. Nyní už se sparťané na prvním místě Tipsport Superligy nevyhřívají, ale za vedoucí Boleslaví zaostávají pouze kvůli horšímu skóre.

„Víme, v čem je Sparta silná. Také víme, že nám zápasy vyhrává především dobrá obrana a to, když se soustředíme na celých šedesát minut. Zápasy, které jsme hráli s takto silnými soupeři, nám ukázaly naše slabé stránky a doufám, že už jsme se z nich poučili a povede se nám ve čtvrtek uhrát slušný výsledek,“ věří vinohradský odchovanec Kuba Záň.

Střet druhého týmu superligové tabulky s desátým je na programu ve čtvrtek od 19 hodin v Aréně Sparta. Přijďte sokoly podpořit v boji o další důležité body. Vstupné činí 50 Kč. SKV = Společně K Vítězství!

23. kolo Tipsport Superligy:

čtvrtek 6. 2., 19:00
ACEMA Sparta Praha - TJ SKV
Aréna Sparta

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.