Elévky odehrály už třetí turnaj v roce 2019!

9. 2. 2019

Elévky

3 minuty čtení

V sobotu 9. února odehrály naše elévky v tomto roce již svůj třetí turnaj. Po domácím pořádání na Sokole a minulém výjezdu do Boleslavi jsme hráli v tělocvičně sokola Michle. Vlivem jarních prázdnin jsme měli několik omluvenek, z hráček základní sestavy ale nechyběl skoro nikdo.

První zápas jsme hráli proti FA Mladé Boleslavi – Dobrovicím. Po ospalém začátku jsme rychle prohrávali 0:3, do poločasu jsme stihli alespoň snížit na 1:3. O pauze se holky dokázaly zdravě nabudit a dostat tak ze sebe v druhém poločasu maximum. Odměnou bylo rychlé snížení, vzápětí vyrovnání a před koncem zápasu jsme vedli dokonce 5:3! Po snížení na 5:4 jsme zbytek zápasu již ubojovali a připsali si krásné vítězství! Skvěle zachytala opět Julča, v poli se střelecky dařilo Maye a Justině. Pochvalu za týmový výkon zasloužily všechny hráčky.

Druhý zápas proti Pantherkám byl o poznání těžší. Pantherky, i když měly jen jednu hráčku na střídání byly o poznání lepší ve hře na balonku i ve střelbě a jen díky dalšímu výbornému výkonu jsme podlehli jen 1:4. Třetí zápas jsme hráli proti Spartě. Do brány jsme poprvé vyzkoušeli malou Emičku, která se zatím jen rozkoukávala. Po většinu zápasu jsme prohrávali, v poli se nám nedařilo bránit protihráčkám ve střelbě, a tak i když jsme snížili v druhém poločase na 6:7, soupeřky si zápas nenechaly utéct, přidaly dvě branky a vyhrály nakonec 9:6.

Poslední zápas proti pořádajícímu Olympu byl hrou kočky s myší. Olymp, který hraje střídavě nejvyšší a druhý nejvyšší koš nedal během celého dne žádnému týmu sebemenší šanci a bohatě naděloval. Nám dal nakonec 19 dárečků, na což jsme alespoň jednou odpověděli i my. Výsledek 19:1 nebyl vůbec špatný, neboť Sparta i Dobrovice dostaly dokonce 20 a 22 gólů. V brance naprosto fantasticky zachytala Emička, která zabránila dalším minimálně deseti gólům. Na holkách byla znát již únava z dlouhého dne, ale celkový dojem ze soboty měli trenéři i rodiče velmi pozitivní.

Teď tedy honem zpátky do tréninkového procesu, abychom se do dalšího turnaje zase něco nového naučili!

Trenéři Dalibor Nigrin a Lucka Rudolecká

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.