Sledujte SKV na ČT sport! Sokolové se v pondělí představí v Liberci

10. 2. 2019

Muži A

2 minuty čtení

Sokoly čeká třetí televizní utkání v letošním ročníku Tipsport Superligy. Vinohrady se v dohrávce 24. kola představí v pondělí od 17 hodin v Liberci. V hokejové Home Credit Aréně se střetnou s domácím FBC, tedy s osmým celkem tabulky.

Svěřence trenérů Michala Pazdery a Boleslava Kytky čeká klíčová část základní části. V ní se florbalisté SKV pokusí o udržení desáté příčky, která znamená jistotu účasti v nejvyšší soutěži i pro nadcházející ročník. Poslední tři duely se však Vinohradským nevydařily. Nejprve přišla domácí porážka s lídrem z Boleslavi, pak nevydařené utkání v Otrokovicích a naposledy sokolové prohráli 2:10 na Spartě.

„Věděli jsme, že nás čeká těžký a dobře rozjetý tým, přesto nám v zápase chyběla lepší koncentrace, jakou jsme předvedli třeba v prvním vzájemném zápase. Proti takovéhle obraně, jakou Sparta má, se těžko dohání špatný vstup do utkání,“ ohlédl se ještě za porážkou v derby Dominik Záň a připomněl rovněž první měření sil s pražskou Spartou, ve kterém sokolové obstáli o dost lépe.

A právě první vzájemné utkání se Spartou, které se na podzim událo v Rieger aréně, vysílal program ČT sport. Nyní se sokolové představí před televizními kamerami potřetí. Stane se tak na severu Čech. „Do Liberce jedeme s celkem jasným cílem. Když se podíváte na tabulku, je vidět, o jak moc důležité body půjde. Víme, že v zápasech, ve kterých bodujeme, nám pomáhá dobrá obrana a málo obdržených gólů. Od toho se v pondělí musíme odrazit,“ dodal vinohradský odchovanec.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.