Ani slibné vedení 3:0 k výhře nevedlo. Vinohrady prohrály v Liberci 5:6

11. 2. 2019

Muži A

4 minuty čtení

Sokolové měli televizní utkání v Liberci rozehrané skvěle. Po brankách Gregora, Jelínka a Zbyňka Stuchlíka vedli po první třetině 3:0. Jenže pak se soupeř vzpamatoval a začal postupně otáčet skóre. Vinohradští definitivně ztratili zápas ve třetí části. Liberec tak nakonec ovládl dohrávku 24. kola Tipsport Superligy 6:5.

Zatímco v předešlých třech duelech se Vinohradským úvodní dvacetiminutovka nevydařila, tentokráte vyrukovali svěřenci Michala Pazdery na svého soka s vervou. Ve 12. minutě Gregor od mantinelu natáhl ke střele z dálky a míček zapadl do horního rohu Vaníčkovy branky.

O minutu později vedli hosté o dva góly. Jelínek se protáhl mezi dvěma libereckými hráči a zvýšil na 2:0. Vydařenou první třetinu z pohledu Vinohrad korunoval Zbyněk Stuchlík. Jeho aktivita znepříjemnila život Prokopu Ferdanovi, Stuchlík se nakonec v předbrankovém prostoru zmocnil míčku a bekhendem ho jednoduše posunul do sítě.

Liberec následně stáhl hru na dvě pětky a ve druhé třetině zvýšil svou útočnou aktivitu. Výsledkem bylo brzké snížení. Jakub Kopecký přiťukl míček Salátovi a ten po standardce vymetl vzdálenější šibenici. Pak si Liberec po trochu divočejší pasáži hry zahrál přesilovku. Nejprve 4 na 3, posléze 5 na 4, a když už to vypadalo, že se Vinohrady ubrání, trefil se z dálky Kološ.

Sokolové dokázali ještě jednou v utkání odskočit. Míček si vzal kapitán Ondřej Stuchlík a jeho perfektní střela nedala Vaníčkovi šanci. Vinohrady tedy opět vedly o dvě branky. Ještě do přestávky se však podařilo Severočechům vstřelit další kontaktní gól. Vinohradští nevyužili slibnou příležitost a Rozkovec z rychlého brejku dal na 3:4.

Sokolům se první desetiminutovka třetí části nevydařila. O vedení přišli po další Salátově střele z dálky, na kterou si tentokrát Weissgärber sáhl, ale nedokázal ji vytěsnit do bezpečí. V 50. minutě se Liberec poprvé dostal do vedení. Valeš si vyměnil míček s Kroupou a pak ze středu nedal vinohradskému brankáři šanci.

Na Valešovu trefu ještě dokázalo SKV zareagovat. Zbyněk Stuchlík pěkně posunul míček ke Gregorovi a ten chytrým obloučkem na zadní tyč srovnal na 5:5. V závěru zápasu měly oba týmy možnosti strhnout vedení na svou stranu. Nakonec se však radoval Liberec. Míček ze vzduchu usměrnil za brankovou čáru Kopecký.

Liberec zvítězil v televizním utkání nad Vinohrady 6:5. SKV definitivně ztratilo šanci na účast v play off, ještě však může ve zbylých dvou kolech zabojovat o desátou příčku. V neděli se Vinohradští představí po delší době na domácím hřišti. V Rieger aréně vyzvou Pardubice.

„Po poměrně slušné první třetině přišel útlum. Nedokázali jsme se přizpůsobit tempu soupeře, který logicky tempo zvýšil. Chyběl nám pohyb a ochota dělat pohyb navíc, a to ze strany hráčů, kteří neměli míček v držení či dosahu. Také jsme se dnes poměrně trápili v zakončení,“ zhodnotil duel na severu Čech Michal Pazdera.

FBC Liberec - TJ SKV 6:5 (0:3, 3:1, 3:1)

Branky a nahrávky: 21. Salát (Kopecký), 30. Kološ (Marek), 34. Rozkovec (Lhota), 43. Salát (Klucho), 50. Valeš (Kroupa), 58. Kopecký (Salát) – 12. Gregor (Jelínek), 13. Jelínek (Kachnič), 19. Z. Stuchlík (Linhart), 32. O. Stuchlík (Gregor), 55. Gregor (Z. Stuchlík). Rozhodčí: Nábělek, Štengl. Vyloučení: 1:4. Využití: 1:0. Diváci: 362.

Sestava SKV: Weissgärber - O. Stuchlík (C), Hanák, Jelínek, Kachnič, D. Záň, Houra - Linhart, Z. Stuchlík, Lehký - Svoboda, Vnuk, Gregor - J. Záň, Skřivánek, Hartman - Kapucián, Harnesk. Trenéři: Michal Pazdera, Boleslav Kytka.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.