Nedělní večer bude patřit derby Sokolů. Do Rieger arény přijedou Pardubice

14. 2. 2019

Muži A

3 minuty čtení

Duel 25. kola Tipsport Superligy obstará v neděli od 17 hodin duel Vinohrad s pardubickým Sokolem. Oba týmy se na půdě Rieger aréně střetnou v nejvyšší soutěži po třech letech. Naposledy se setkaly v 1. kole play down v sezoně 2015/2016. Oběma celkům půjde o hodně, ve hře je šance na zisk 10. příčky znamenající záchranu.

Vinohradští sokolové uzavřou základní část Tipsport Superligy dvěma domácími zápasy. Na nedělní duel s Pardubicemi bude navazatovat za týden utkání s pražskými Bohemians. Svěřenci koučů Michala Pazdery a Boleslava Kytky by rádi ukončili čtyřzápasovou sérii bez bodu.

Porážku si SKV připsalo doma s Boleslaví, v Otrokovicích, na Spartě a naposledy v pondělí v Liberci, kde sokolové vedli po první části 3:0, ale Severočeši nakonec dokázali skóre otočit na svou stranu. Čtyřzápasové sérii předcházela úspěšná šňůra, kdy naopak Vinohradští brali body čtyřikrát za sebou.

Utkání bude mít velký náboj. Oba týmy by se totiž chtěly přiblížit desáté příčce. Na ní je aktuálně Česká Lípa s 25 body, o dva body méně má SKV a o další tři body zpět je právě pardubický Sokol. Vinohradští tak musí ve snaze dosáhnout na desátou pozici v posledních dvou kolech získat o tři body více než Lípa.

Nedělní soupeř: loni play off, letos boj o desátou příčku

V minulé sezoně Východočeši poprvé v historii pronikli do vyřazovacích bojů, kde je ve čtvrtfinále vyřadila Boleslav. Letos se Pardubičtí pohybují na jiných příčkách a v závěru základní části se budou snažit vyhnout bojům o záchranu. Přesto Pardubice v letošní sezoně na jeden úspěch dosáhli, v lednu totiž ovládli finále Poháru České pojišťovny.

Pardubice táhne velezkušený Martin Zozulák, který má na svém kontě v aktuálním ročníku 35 bodů za 22 branek a 13 asistencí. Kromě něj se mužstvo spoléhá také na brankáře Levínského nebo na další útočníky Kourka, Pakostu a Teichmana.

O něco speciálnější bude zápas pro vinohradské útočníky Jana Linharta, Jana Svobodu a Lukáše Gregora, kteří v minulosti v pardubickém dresu působili. Lukáš Gregor dokonce přišel z východu Čech v průběhu letošní sezony. Z Pardubic v SKV hostuje Marcel Lehký, vzájemná dohoda obou klubů však jeho nedělní start vylučuje.

V programu rozhovor s Janem Kapuciánem

U vstupu obdržíte tradiční tištěný bulletin. V něm tentokráte najdete zajímavý rozhovor s navrátilcem do sestavy áčka útočníkem Janem Kapuciánem. „Kapi“ zdolal nepříjemné zranění a ve 23. kole si na Spartě připsal premiérový start v nejvyšší soutěži, který zároveň okořenil rovněž první trefou.

Nedělní utkání je na programu od 17 hodin ve vinohradské sokolovně. Opět bude možnost občerstvit se v našem bufetu. Vstupné na zápas činí 40 Kč, permanentkáři a členové klubu mají vstup zdarma. Přijďte Vinohrady podpořit v předposledním duelu základní části!

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.