Derby sokolů pro Vinohrady! SKV zdolalo Pardubice a je na 10. místě tabulky

17. 2. 2019

Muži A

3 minuty čtení

Důležitý zápas 25. kola Tipsport Superligy Vinohrady úspěšné zvládly. Pardubický Sokol porazily 5:1, posunuly se na 10. příčku o bod před Českou Lípu a situaci mají před závěrečným kolem ve svých rukou. Zisk 10. místa po základní části by přitom znamenal jistotu udržení v nejvyšší soutěži. Dvěma góly se na kýžené výhře podílel útočník Jan Svoboda.

Na první branku se v sokolském derby čekalo až do 26. minuty. Zbyněk Stuchlík se vymanil ze sevření dvou obránců, posunul míček na Linharta a ten střelou na zadní tyč otevřel skóre. Jen o pár desítek vteřin později přidali domácí další trefu. Harnesk vybídl volného Hanáka, ten si balonek připravil a jeho střela skončila až za brankovou čárou. Sokolové se tak po 40 minutách těšili z dvoubrankového vedení.

A soustředěným výkonem si došli pro tři body. Na začátku třetí části Gregor poslal dlouhou přihrávku do rohu, kam si seběhl Svoboda. Výtáhlý útočník si obhodil obránce, kličkou přelstil i gólmana Haleše a zasunul míček do sítě. Vinohradští po jeho skvělé individuální akci vedli už o tři góly. To vlilo domácím do žil ještě více sebevědomí. Zbyněk Stuchlík si hned v následujícím střídání poradil na středu se čtyřnásobnou přesilou, předal balonek Harneskovi a ten střelou na bližší tyč zaskočil Haleše.

Pardubice pak vystupňovaly svou snahu a dostaly se do několika nadějných příležitostí. Ve 44. minutě Petr před prázdnou brankou nedokázal usměrnit poskakující míček mezi tři tyče. O tři minuty později už se však pardubický forvard radoval. V brankovišti převzal dlouhý pas Škeříka a snížil na 1:4. To bylo ale ze strany hostujícího celku vše, výhru SKV osm minut před koncem pojistil po dalším dech beroucím sólu Jan Svoboda a korunoval tak svůj vydařený výkon.

„Ubojované vítězství. Přestože měl náš výkon spíše sestupnou tendenci, tak jsme postupně navyšovali rozdíl ve skóre. Dnes v zápase dominovali především brankáři, protože my i Pardubice jsme měli rozhodně více šancí. Výsledek neodpovídá dění na hřišti, kdy po stažení na dvě formace nás Pardubice přehrávaly,“ ohlédl se za utkáním kouč Michal Pazdera. Sokolové se za týden v neděli utkají s Bohemians a v případě vítězství či zaváhání České Lípy mohou slavit udržení nejvyšší soutěže.

TJ SKV - Sokol Pardubice 5:1 (0:0, 2:0, 3:1)

Branky a nahrávky: 26. Linhart (Z. Stuchlík), 28. Hanák (Harnesk), 43. Svoboda (Gregor), 43. Harnesk (Z. Stuchlík), 52. Svoboda – 48. Petr (Škeřík). Rozhodčí: Pangerl, Šedivý. Vyloučení: 2:0. Bez využití. Diváci: 125.

Sestava SKV: Weissgärber - O. Stuchlík (C), Hanák, D. Záň, Lanc, Jelínek, Kachnič - Lingart, Z. Stuchlík, Harnesk - Svoboda, Vnuk, Gregor - Kapucián, Skřivánek, Hartman. Trenéři: Michal Pazdera a Boleslav Kytka.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.