Ladies ovládnou základní část 1. ligy! Z jihu Čech přivezly rozhodujících 6 bodů

18. 2. 2019

Ženy A

4 minuty čtení

Ženské áčko zvládlo dvojutkání na jihu Čech a zapsalo do tabulky 1. ligy dalších šest bodů. A jelikož Mladá Boleslav v sobotu zaváhala v Chomutově, znamená to, že o první místo už svěřenkyně kouče Jonáše Sigla přijít nemůžou. Soběslav Ladies porazily vysoko 11:3, následně si v neděli poradily také s Týnem nad Vltavou, který zdolaly 4:2.

Dva zápasy v jižních Čechách naskýtaly ženskému A týmu těžkou zkoušku. Jednalo se totiž o místa, kde si Ladies v letošní sezoně připsaly jediné dvě porážky. V sobotu proti Soběslavi však sokolky dokázaly rychle rozehnat všechny obavy. V 18. minutě zvyšovala Kytková už na 3:0.

Po slabší prostřední dvacetiminutovce následovala dobrá třetí třetina, ve které Ladies definitivně rozhodly o své výhře a ještě si dokázaly značně vylepšit počet vstřelených branek. Vinohrady nakonec vyhrály nad Soběslaví 11:3, Petra Kytková k tomu přispěla čtyřmi trefami, Nikola Hamerníková nasbírala 5 bodů (2+3). 

„V utkání se nám dařilo být aktivní a na naše poměry dobře zakončovat šance, Díky několika absencím v sestavě jsme přijeli na dvě, ne úplně sehrané pětky. Holky však zahrály dobrý zápas a daly hodně hezké branky,“ vyjádřil se po vysoké výhře asistent trenéra Pavel Doubek.

Banes Florbal Soběslav - TJ SKV 3:11 (1:3, 1:1, 1:7)

Branky a nahrávky: 19. Pospíšilová (Kabešová), 37. Dostálová (Kabešová), 55. Kabešová (Pospíšilová) - 7. Kutnarová (Kylarová), 14. Bursová (Hamerníková), 18. Kytková (Skalická), 26. Kutnarová (Sladkovská), 41. Vejvodová, 44. Kytková (Hamerníková), 52. Hamerníková, 55. Hamerníková (Bursová), 56. Vejvodová (Jiříčková), 58. Kytková (Hamerníková), 60. Kytková (Bursová). Rozhodčí: Bartáček, Hrubec. Vyloučení: 1:0. Bez využití. Diváci: 32.

Sestava SKV: Vyrobíková - Sladkovská, Jiříčková, Skalická, Šádková - Kutnarová, Vejvodová, Kylarová - Hamerníková, Kytková, Bursová. Trenér: Jonáš Sigl.


V Týně SKV prohrálo v listopadu před bouřlivou kulisou těsně 1:2. Historie se však tentokráte opakovala pouze co se divácké návštěvy týče. Domácí hráčky sice šly do vedení jako první, když se ve 3. minutě prosadila Fáberová, jenže pak úřadovalo SKV. Důležité bylo, že sokolky dokázaly ještě do přestávky skóre otočit.

Nejprve se z výběhu trefila Trunečková a pak po přihrávce zpoza branky skórovala Vejvodová. Ladies poté sice nevyužily pětiminutovou přesilovku, vše ovšem vynahradily v závěrečném dějství. Na 3:0 zvýšila svým třetím bodem v utkání Kutnarová a v 55. minutě Trunečková našla v početní výhodě volnou Kalistovou, která se nemýlila.

Ačkoliv domácí florbalistiky ještě stihly do konce zápasu snížit a zkoušely hru v šesti, Vinohrady už dvougólové vedení nepustily a úspěšně dokráčely ke třem bodům. O víkendu Ladies zapsaly 12. a 13. vítězství v řadě a na druhou Florbalovou akademii z Mladé Boleslavi si vytvořily nedostižný náskok.

„Byl to velmi těžký a vyrovnaný zápas, v kterém nám tam nakonec něco spadlo. Domácí brankářka podala výborný výkon, stejně jako celý tým soupeře. Rád bych pochválil výborné diváky a velkou návštěvu. Je radost tu hrát a o to víc nás těší dnešní vítězství,“ řekl po druhém víkendovém vítězství Pavel Doubek. Ladies uzavřou základní část 1. ligy za dva týdny v Turnově.

Rudý Dračice Mladých nadějí Týn - TJ SKV 2:4 (1:2, 0:0, 1:2)

Branky a nahrávky: 3. Fáberová (Krátká), 56. Hašlová (Bočková) - 8. Trunečková (Kutnarová), 13. Vejvodová (Kutnarová), 50. Kutnarová (Skalická), 55. Kalistová (Trunečková). Rozhodčí: Žák, Holeček. Vyloučení: 1:1, navíc Stašková (Týn) 5 min. Využití: 0:1. Diváci: 80.

Sestava SKV: Kuchyňková - Jiříčková, Sladkovská, Skalická, Šádková - Trunečková (C), Vejvodová, Kutnarová - Hamerníková, Bursová, Bartošová - Kalistová, Kytková, Kylarová. Trenér: Jonáš Sigl.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.