Rozhodující duel základní části! Sokolové se v neděli večer utkají s Bohemians

22. 2. 2019

Muži A

2 minuty čtení

Vinohradští uzavřou základní část Tipsport Superligy domácím zápasem s FbŠ Bohemians. Pražské derby je na programu v neděli od 17 hodin, stejně jako všechny ostatní zápasy 26. kola. Oběma týmům půjde o hodně. Sokolům o udržení 10. příčky znamenající záchranu, klokanům zase o postup do play off.

Základní část letošní sezony se letos vyvinula tak, že je až do posledního kola stále o co hrát. Vinohradští v minulém kole přelstili Pardubice, vyhráli 5:1 a posunuli se na desátou příčku tabulky. Deváté a desáté místo přitom znamenají jistotu udržení v nejvyšší soutěži i pro nadcházející ročník. Jedenáctá Česká Lípa je o bod zpátky.

K jistotě udržení tak sokolové potřebují buďto vyhrát za tři body nebo získat minimálně stejně bodů jako Českolipští v Brně (při rovnosti bodů rozhoduje bilance vzájamených zápasů, kterou má Česká Lípa lepší). Těžkou zkoušku budou svěřenci Michala Pazdery v neděli svádět proti devátým Bohemians. Klokani jsou v tabulce pouze o příčku výše, mají ale na svém kontě o šest bodů víc a ještě usilují o elitní osmičku.

V ofenzivě letos mužstvo kouče Michala Jedličky táhnou mladíci. Nejproduktivnější je s 35 body 19letý Matyáš Krebner. Na záda mu dýchá s 31 body Jakub Buršík, objev letošní sezony a stále ještě hráč juniorské kategorie. Mezi tahouny patří i další mladí hráči - Patrik Šebek, Josef Juha nebo Patrik Kieler. Bohemians disponují opravdu širokým kádrem. V jejím dresu se letos v superlize objevilo už 33 hráčů.

Nedělní večer rozhodne o tom, zda sokolům sezona skončí nebo ještě nějaký ten čas potrvá. Přijďte vinohradské florbalisty podpořit přímo do hlediště Rieger arény, aby poslední duel základní části zvládli. Vstupné činí tradičních 40,- Kč, permanentkáři a členové klubu jdou zdarma. U vstupu obdržíte jako vždy tištěný bulletin. SKV = Společně K Vítězství.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.