Víkendové menu: Ladies uzavřou základní část, céčko bude hájit 1. místo

28. 2. 2019

Klub

3 minuty čtení

Ženské áčko v sobotu odehraje poslední zápas v základní části 1. ligy. Ladies už mají jisté prvenství a do play off tak půjdou z nejvýhodnější pozice. Sezonu definitivně uzavře Benfika, kterou čekají dva zápasy na cizích hřištích. Céčko má těžký los a v sobotu bude hájit první příčku tabulky, jelikož se utká s druhými Future.

Svěřenkyně Jonáše Sigla mají na čele 1. ligy žen již nedostižný náskok. Druhá Florbalová akademie z Mladé Boleslavi sice má jeden zápas k dobru, sedmibodovou ztrátu už však vymazat nemůže. Sokolky se v posledním kole základní části představí v Turnově. První vzájemné střetnutí s tímto soupeřem se odehrálo v Rieger aréně a Ladies nakonec vyhrály 5:4 po nájezdech, přestože v duelu prohrávaly 1:4 a musely si vystačit s notně oslabenou sestavou.

Poslední dvě utkání má před sebou mužské béčko. V sobotu se tým trenéra Viktora Vondry ukáže v Kunraticích, kde ho čeká zápas se Startem B. První vzájemný duel na Vinohradech se proměnil v třaskavou bitvu o každý metr hřiště a sokolové nakonec houževnatého soupeře porazili 2:1. V neděli Vinohradští zamíří do Mladé Boleslavi, kde se utkají s Florbalovou akademií. V případě zisku šesti bodů obsadí Benfika v konečné tabulce divize solidní třetí místo.

Velmi důležité duely má před sebou mužské céčko. To se v sobotu ráno v Krči utká s Black Angels B a bude usilovat o prodloužení vítězné série, která nyní čítá 13 výher v řadě. Černí andělé jsou na 4. příčce tabulky a rovněž oni mají formu, když vyhráli poslední 4 zápasy. Ve druhém sobotním střetnutí Celtics narazí na Future. SSK je na 2. pozici a brousí si zuby na vedoucí příčku. Céčko má aktuálně na Future sedmibodový náskok, ale o dva zápasy více. Vzájemný duel tak napoví mnohé o dalším vývoji v tabulce regionální ligy.

SOBOTA:

Ženy A:
17:30 TJ Turnov - TJ SKV (SH TJ Turnov)

Muži B:
16:30 Start 98 Praha-Kunratice B - TJ SKV (SH ZŠ Kunratice)

Muži C:
9:00 TJ SKV - Black Angels B Benfika (SH Eagles Praha)
12:00 TJ SKV - SSK Future Barrandov (SH Eagles Praha)

NEDĚLE: 

Muži B:
17:00 Florbalová akademie MB "A" - TJ SKV (Nová MSH Mladá Boleslav)

Starší žákyně:
9:45 TJ SKV - FBC Texas Longhorns DDM P6 (Centrum Třešňovka Zbraslav)
11:15 TJ SKV - ACEMA Sparta Praha (Centrum Třešňovka Zbraslav)
+ zápas o umístění

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.