Obrat z 0:2 na 3:2. Ladies na závěr základní části porazily Turnov

3. 3. 2019

Muži A

3 minuty čtení

Již jisté vítězky základní části si v posledním kole 1. ligy připsaly další tříbodový zisk. Na hřišti Turnova se však výhra rodila hodně složitě. Hráčky domácího celku vedly ve 23. minutě 2:0 a Ladies se poprvé gólově prosadily až na konci druhé části. Díky třem brankám však nakonec duel otočily ve svůj prospěch a připsaly si 20. výhru v sezoně!

Turnov je jediným týmem z 1. ligy žen, který dokázal uhrát alespoň bod na Vinohradech. Stalo se tak 23. listopadu. Tehdy oslabené SKV o několik opor prohrávalo v průběhu třetí třetiny už 1:4, přesto nakonec dokázaly sokolky srovnat a v nájezdech strhly duel na svou stranu. Bylo tak jasné, že tým kouče Sigla nečeká na severu Čech nic jednoduchého.

To se také potvrdilo. V desáté minutě střelu Veselé doklepla za brankovou čáru Fišerová a poslala Turnov do vedení. Sokol se dostával do zápasu pomaleji a ve 23. minutě už prohrával o dvě branky. Domácí celek dostal možnost trestného střílení nařízeného za hru v malém brankovišti. Exekuce se zhostila Klementová a s přehledem proměnila.

Stíhací jízda Ladies započala až na konci druhé dvacetiminutovky. Střeleckou smůlu hostujících hráček prolomila v přesilovce Bursová. Byla to už třetí přesilovka SKV, ovšem první využitá. V závěrečném dějství se pak konečně promítla střelecká převaha Vinohrad i do skóre a výborně chytající gólmanka Gécová dvakrát kapitulovala.

Ve 46. minutě utekla turnovské obraně Kalistová a po střele na vzdálenější tyč zařídila vyrovnání. Vítěznou trefu obstaraly Ladies tři minuty před koncem třetí části a trefila se kapitánka Vejvodová. Vinohrady tak nakonec vyhrály v Turnově 3:2 a připsaly si 14. výhru v řadě. Celkově v základní části 1. ligy nasbíraly 53 bodů a mohou se pyšnit suverénně nejlepší defenzivou a druhým nejlepším útokem.

„Velmi těžké utkání. Soupeř hrál skvěle a Gécová byla tradičně neuvěřitelná. Díky soupeři za to že nás dokázal vyhecovat na takové tempo,“ zhodnotil duel v Turnově asistent trenéra Pavel Doubek. Nyní si Ladies budou vybírat svého soupeře pro 1. kolo play off. Vyřazovací část pak začíná už za týden.

TJ Turnov - TJ SKV 2:3 (1:0, 1:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 10. Fišerová (Veselá), 23. Klementová - 37. Bursová (Vejvodová), 46. Kalistová (Kytková), 58. Vejvodová (Dobisíková). Rozhodčí: Pohunek, Macoun. Vyloučení: 3:0. Využití: 0:1. Diváci: 40.

Sestava SKV: Kuchyňková - Sladkovská, Jiříčková, Skalická, Šádková, Bartůňková - Urbášková, Vejvodová (C), Dobisíková - Bursová, Bartošová, Hamerníková - Kylarová, Kytková, Kalistová. Trenér: Jonáš Sigl.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.