Shrnutí víkendu: Céčko porazilo Future a v čele regionální ligy má velký náskok!

5. 3. 2019

Klub

3 minuty čtení

Celtics letos válí! Zatímco loni hráli o záchranu do posledního kola, letos se jim v regionální lize daří. O víkendu zažili šestý šestibodový turnaj v řadě a připsali si 15. vítězství za sebou. Triumf navíc oslavili proti druhým Future, se kterými svádí boj o čelo tabulky. Aktuálně má céčko na SSK 11bodový náskok, přičemž Future mají dva zápasy k dobru.

Céčko v sobotu vyráželo do boje proti Black Angels B a SSK Future. Hrálo se v ne moc oblíbené hale Eagles v pražské Krči. Protože áčko mělo o víkendu volno, mohli se někteří hráči A týmu rozehrát v regionální lize. Proti Black Angels tak céčko posílili Dominik Záň, Jan Kapucián a Radovan Vnuk, ve druhém duelu proti Future se představili opět Dominik Záň a Zbyněk Stuchlík.

Proti rezervě Black Angels měli sokolové skvělý nástup do zápasu a ve 13. minutě vedli 5:1. Jenže pak přišly komplikace a soupeř postupně snížil na rozdíl jediné branky. Po nevydařené druhé třetině si zase vzali Vinohradští slovo v závěrečném dějství. Dalšími čtyřmi trefami definitivně rozhodli o osudu tří bodů a dobře se tak naladili na klíčový duel s Future.

Také do něj vstoupilo SKV úspěšně a po prvních patnácti minutách vedlo 3:0, navíc k tomu přidalo dobrý výkon. Necelé dvě minuty před koncem druhé třetiny pak Vinohradští vedli už o šest gólů, a to ještě neproměnili dvě trestná střílení. Ačkoliv se Future dokázali v jednu chvíli dostat na rozdíl tří branek, sokolové už si výhru pohlídali a duel ovládli 10:4. Čtyři góly zaznamenal kanonýr Olda Pilecký.

Po 15 výhrách za sebou se tak céčko vyhřívá na vedoucí příčce tabulky a už v regionální lize neskončí hůře než druhé. Před Future má v čele náskok 11 bodů, ti ovšem mají dva zápasy k dobru. Vzhledem k bilanci vzájemných zápasů s SSK tak stačí sokolům ve zbylých čtyřech zápasech ročníku vybojovat šest bodů.

Dvě výhry si o víkendu připsala také Benfika, která tak uzavřela letošní sezonu divize. Svěřenci Vikiho Vondry vyhráli v prodloužení na hřišti Startu B a v neděli si odvezli triumf z Mladé Boleslavi. Zisk pěti bodů nakonec Benfice stačil ke konečné čtvrté příčce. Škoda onoho jednoho ztraceného sobotního bodu, který by sokoly posunul na bronzový stupínek.

Hráči béčka přitom vedli v Kunraticích těsně 5:4, ale ze standardní situace čtyři minuty před koncem inkasovali. Rozhodčí nejprve míček za brankovou čárou neviděli, ovšem hostující lavička v čele s trenérem Vondrou gól přiznala. Klíma pak v prodloužení rozhodl o bonusovém bodu pro Vinohradské. Benfika se v letošním ročníku divize B mohla pochlubit nejlepší obranou!

Víkendové výsledky:

Muži B:
Start 98 Praha-Kunratice B - TJ SKV 5:6 v prodl. 
Florbalová akademie MB "A" - TJ SKV 2:10

Muži C:
TJ SKV - Black Angels B Benfika 9:6
TJ SKV - SSK Future Barrandov 10:4

Starší žákyně:
TJ SKV - FBC Texas Longhorns DDM P6 9:1
TJ SKV - ACEMA Sparta Praha 4:4
TJ SKV - Panthers Praha 3:5

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.