Boj o záchranu začíná! Sokoly čekají první dvě partie se Znojmem

6. 3. 2019

Muži A

3 minuty čtení

Po dvou týdnech od konce základní části je tu play down, tedy boj o udržení v Tipsort Superlize. Vinohradští se v 1. kole utkají se Znojmem a sérii hranou na čtyři vítězná utkání načnou doma v Rieger aréně. V sobotu se bude hrát od 17:30, v neděli od 18 hodin. Přijďte sokoly v důležitých duelech podpořit.

Vinohradským jen těsně unikla 10. příčka znamenající přímé udržení v elitní soutěži. A tak se museli sokolové ihned začít připravovat na souboje v play down. Ty odstartují o nadcházejícím víkendu dvěma zápasy se Znojmem. Vinohradští vyšli ze vzájemných duelů v základní části o něco lépe. Na domácí půdě sice v 1. kole prohrávali v průběhu třetí části 4:5, nakonec však slavili důležitý triumf 6:5. Památných a těžko uvěřitelných pět asistencí zaznamenal špílmachr Zbyněk Stuchlík.

Druhý zápas, tentokráte na hřišti Znojma, se zprvu vyvíjel pro SKV dobře. Když Svoboda v polovině zápasu utekl v oslabení a proměnil svůj samostatný únik, bylo to 3:1 pro Vinohradské. Jenže domácí srovnali na 3:3 a v závěru dokázali zareagovat i na čtvrtou trefu SKV. Vyrovnání z hole Šindeláře přišlo pouhých osm vteřin před závěrečnou sirénou. Obrat dokonali Znojemští v 64. minutě, kdy duel ukončili vítěznou trefou v prodloužení.

TJ Znojmo obsadilo v základní části Tipsport Superligy poslední 14. příčku a nasbíralo celkem 14 bodů. Znojemští disponovali nejhorší defenzivou v soutěži, inkasovali 223 branek. Naproti tomu vstřelili o dvě branky více než Vinohradští. Za zmínku jistě stojí, že po šedesáti minutách dokázalo Znojmo remizovat s Vítkovicemi a s Bohemians. V posledních třech duelech základní části Znojemští prohráli postupně s Chodovem, Tatranem a Ostravou.

Mužstvo se spoléhá na Martina Šindeláře, který za 26 zápasů nasbíral 46 bodů (20+26). Nejlepším kanonýrem byl Tomáš Kucharič, jenž do sítí soupeřů nasázel 26 gólů. Jedničkou v brankovišti je Jan Hándl. Dvacetiletý gólman v základní části vychytal čtyři z pěti vítězství znojemského celku. Záda mu jístí Jan Chrást. Oba týmy se pravidelně utkávaly v 1. lize. Čtvrtfinálovou sérii v roce 2012 ovládli sokolové jednoznačně 3:0, o dva roky později ve stejné fázi soutěže vyhráli 3:2.

U vstupu jako vždy dostanete tištěný bulletin. Sobotnímu utkání bude předcházet utkání play off 1. ligy žen mezi SKV a Českou Lípou. Tradičně se budete moci občerstvit v našem bufetu. Vstupné činí 40,- Kč, permanentkáři a členové klubu mají vstup zdarma. Po prvních dvou zápasech se série přesune do Znojma, kde se za další týden uskuteční další dvě střetnutí. Pomozte nám zaplnit Rieger arénu a vytvořit sokolům odpovídající atmosféru. SKV = Síla Které Věřím.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.