Se Znojmem po úvodním víkendu 1:1. Po porážce v prodloužení přišla kanonáda

11. 3. 2019

Muži A

6 minut čtení

Sokolové v sobotu neodstartovali 1. kolo play down úspěšně. Nad Znojmem sice vedli v průběhu utkání 2:1 a 3:2, nakonec si však nechali dát vyrovnávací branku a po 12 vteřinách prodloužení rozhodl o výhře hostů Žižka. Nedělní reakce na nepovedený výsledek se vydařila. Vinohradští zasadili Znojmu v gólově bohatém utkání 11 zásahů a na Moravu se tak série přesouvá za vyrovnaného stavu 1:1.

Domácí vstoupili do dlouho očekávané bitvy dobře. V přesilovce napřáhl z dálky Lanc a jeho rána se ještě otřela o clonícího Harneska. V 15. minutě se vinohradskou obranou protáhl Pánek a srovnal na 1:1. Ovšem šest vteřin před koncem úvodní části potvrdil dobrou formu útočník SKV Harnesk. Tentokrát vypálil Ondřej Stuchlík a švédský forvard dokázal podruhé tečí usměrnit míček do sítě.

Hosté i ve druhém případě dokázali srovnat. Rychlý brejk zakončil úspěšnou bekhendovou kličkou Palát. Ještě jednou v utkání se domácí dostali do těsného vedení. Akce první lajny ze 35. minuty lahodila oku diváka. Harnesk rozehrál standardní situaci v rohu, posunul míček na Zbyňka Stuchlíka, který křížným pasem našel svého bratra Ondřeje. Kapitán SKV neměl problém poslat balonek do odkryté branky.

Jenže ani tentokrát nevydržel náskok sokolům příliš dlouho. Hosté drželi míček na útočné polovině, pak přišla štiplavá střela Čihala a dorážka Kladiva. Ve třetí třetině diváci gól neviděli, a tak duel šel do prodloužení. Nastavený čas trval jen 12 vteřin. Domácí nebyli na středu hřiště dostatečně důrazní, nejlepší hráč Znojma Pánek přihrál na volného Žižku a ten se nemýlil.

SKV tak prohrálo úvodní duel 1. kola play down se Znojmem 3:4 v prodložení. „Bylo to vyrovnané utkání plné neproměněných šancí. V dalších zápasech budou rozhodovat maličkosti,“ zhodnotil první střetnutí série kouč domácích Michal Pazdera. Nedělní duel tak pro Vinohradské skýtal šanci zaváhání napravit a stav srovnat.

TJ SKV - TJ Znojmo LAUFEN CZ 3:4 (2:1, 1:2, 0:0 - 0:1) po prodl.

Branky a nahrávky: 7. Harnesk (Lanc), 20. Harnesk (O. Stuchlík), 35. O. Stuchlík (Z. Stuchlík) – 15. Pánek, 29. Palát (Daberger), 38. Kladivo (Čihal), 61. Žižka (Pánek). Rozhodčí: Čížek, Laštovička. Vyloučení: 1:2. Využití: 1:0. Diváci: 133.

Sestava SKV: Weissgärber - O. Stuchlík (C), Hanák, Kachnič, Jelínek, D. Záň, Lanc, Rossi - Linhart, Z. Stuchlík, Harnesk - J. Záň, Skřivánek, Hartman - Svoboda, Vnuk, Gregor - Kapucián, Entlicher. Trenéři: Michal Pazdera a Boleslav Kytka.


Sokolové se od úvodních vteřin pustili do nápravy sobotní porážky. Už po 24 vteřinách natáhl ke střele ze své tradiční pozice od mantinelu Gregor a propálil vše, co mu stálo v cestě. Hosté srovnali v přesilovce, ale pak si opět vzali slovo domácí. Ondřej Stuchlík dlouhou přihrávkou vyzval Linharta a ten pohotovou ránou zaskočil brankáře Znojma Hándla. Vinohradští byli v útoku o poznání efektivnější než v sobotu.

Na konci 18. minuty Hartman vystřelil a jeho dobře umístěná střela zapadla k tyči. Jen o pár vteřin později rozjela elitní lajna domácích krásnou kombinaci zakončenou pokusem Zbyňka Stuchlíka. Jeho střelu ještě Hándl vyrazil, na dorážku Hanáku už ovšem nestačil. Hosté pak sice zásluhou Čihala snížili, přesto šli sokolové do šaten povzbuzení dobrým vývojem skóre. Poprvé za víkend vedli o více než o jednu branku.

Střelecká aktivita domácího celku se přenesla i do prostředního dějství. V čase 23:03 našel Hanák volného Hartmana, ten se nerozpakoval a poslal míček pod břevno. Jízdu SKV následně přibrzdily dvě slepené trefy Znojma, ale to bylo naposledy, co mohli hosté pomýšlet na lepší výsledek. Ve druhé části se totiž ještě prosadili Hanák, Hartman zkompletoval hattrick a při snaze o čtvrtý gól vinohradský kanonýr neproměnil trestné střílení, když nevyzrál na nového strážce znojemské branky Chrásta.

Čtvrté trefy se šikovný forvard dočkal až v 50. minutě, kdy zvyšoval na 9:4. Jen o pár vteřin později opět projevil svůj důraz Harnesk a zasadil soupeři desátý gól. Znojemští pak často hráli v šesti bez brankáře a podařilo se jim dvěma zásahy zkorigovat skóre. Definitivní tečku za utkáním však udělal vinohradský Svoboda. Vytáhlého útočníka našel svým výhozem Weissgärber a Svoboda neměl problém trefit odkrytou branku.

SKV vyhrálo ve druhém utkání série 11:6 a srovnalo stav zápasů na 1:1. „Nebýt výkonu Weissgärbera a o trochu zlepšené produktivity, tak jsme určitě nevyhráli. Zápas byl plný florbalové nevyspělosti. Potrénovali jsme oslabení 4 na 5, 5 na 6 a 4 na 6, což se v sérii ještě může hodit,“ byl si kouč Michal Pazdera i přes výhru vědom nedostatků. Nyní se série přesune do Znojma, kde se příští víkend odehraje třetí a čtvrtý zápas.

TJ SKV – TJ Znojmo LAUFEN CZ 11:6 (4:2, 3:2, 4:2)

Branky a nahrávky: 1. Gregor (Vnuk), 15. Linhart (O. Stuchlík), 18. Hartman (Jelínek), 19. Hanák (Z. Stuchlík), 24. Hartman (Hanák), 34. Hanák (Skřivánek), 36. Hartman (Z. Stuchlík), 47. Lanc (Z. Stuchlík), 50. Hartman, 50. Harnesk (Z. Stuchlík), 59. Svoboda (Weissgarber) – 9. Pánek, 20. Čihal (Kladivo), 31. Kladivo (Čihal), 32. Pánek (Kucharič), 54. Kucharič, 58. Čihal (Kladivo). Rozhodčí: Černý, Janoušek. Vyloučení: 4:0. Využití: 0:1. Diváci: 121.

Sestava SKV: Weissgärber - O. Stuchlík (C), Hanák, Kachnič, Jelínek, D. Záň, Lanc, Rossi - Linhart, Z. Stuchlík, Harnesk - J. Záň, Skřivánek, Hartman - Svoboda, Vnuk, Gregor - Kapucián, Entlicher. Trenéři: Michal Pazdera a Boleslav Kytka.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.