Ladies dvakrát porazily Týn a jsou v semifinále 1. ligy!

17. 3. 2019

Ženy A

5 minut čtení

Před týdnem si Ladies připsaly dvě vítězství proti České Lípě, tentokrát úřadovaly proti Rudým Dračicím z Týna. Soupeře z jihu Čech nejprve porazily 7:0 na domácí půdě, přičemž pět tref zaznamenala kanonýrka Kylarová. V neděli pak svěřenkyně Jonáše Sigla zvládly těžké utkání na hřišti soupeře a v nejkratší možné době si tak zajistily postup do semifinále 1. ligy žen!

Ladies nastoupily do úvodního zápasu čtvrtfinále v dosti oslabené sestavě. Kvůli zranění chyběly v sestavě Jiříčková, Kutnarová, Bartošová nebo Žižková. A zejména v první třetině se s tím musely domácí hráčky vyrovnávat. Ačkoliv měl Sokol o něco více ze hry, i Týn si dokázal vytvořit několik slibných příležitostí, které musela řešit obrana či brankářka Kuchyňková.

Až od druhé části začaly sokolky diktovat tempo hry a svého soupeře postupně přehrávaly. Skóre otevřela ve 29. minutě po standardní situaci Kylarová, která nekompromisně zamířila pod břevno. Následovala vydařená pasáž z pohledu domácího celku. Jen o minutu později se Kylarová po pěkné kombinaci první lajny prosadila podruhé.

Na začátku 32. minuty to bylo už o tři branky. Kalistová prostrčila míček na Vejvodovou a ta střelou k tyči zvýšila na 3:0. O pár vteřin později Kylarová zkompletovala hattrick. Po přihrávce Vejvodové opět zamířila do šibenice. Závěr prostředního dějství patřil právě kanonýrce Radce Kylarové. Nejprve Vejvodová pohrdla prázdnou brankou, ale míček se odrazil ke Kylarové a ta dala svou čtvrtou trefu.

43 vteřin před koncem druhé třetiny rozehrála první lajna SKV znovu podobný signál jako u prvního úspěšného zásahu a Kylarová se mohla radovat popáté. Sokolky tak v prostřední části rozhodli o osudu utkání. Skóre v 52. minutě uzavřela ránou z dálky obránkyně Skalická. Ladies na domácí půdě porazily Týn 7:0 a ujaly se v sérii vedení.

TJ SKV – Rudý Dračice Mladých nadějí Týn 7:0 (0:0, 6:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 29. Kylarová (Kalistová), 30. Kylarová (Vejvodová), 32. Vejvodová (Kalistová), 33. Kylarová (Vejvodová), 39. Kylarová (Vejvodová), 40. Kylarová (Kalistová), 52. Skalická (Hamerníková). Rozhodčí: Herman, Nejedlo. Vyloučení: 1:0. Bez využití. Diváci: 51.

Sestava SKV: Kuchyňková – Trunečková (C), Sladkovská, Šádková, Skalická – Kylarová, Vejvodová, Kalistová – Bursová, Hamerníková, Dobisíková – Urbášková, Batíková. Trenér: Jonáš Sigl.


V základní sestavě ženského áčka se po delší době objevila dřívější opora Petra Batíková. Naopak oproti sobotnímu střetnutí chyběly Kalistová a Kylarová, které se v prvním duelu série staraly o útočnou snahu SKV. Co se branek týče, zastoupila je Tereza Urbášková. Nejprve v páté minutě otevřela skóre a ve stejné minutě druhé části zvýšila na 2:0.

Sokolkám se pak v útoku nedařilo, naopak musely přežít přesilovku soupeře a ve 45. minutě poprvé inkasovaly. Zaplněné hlediště haly v Týně vybuchlo nadšením poté, co Bočková propasírovala míček za záda brankářky Vyrobíkové. Chvíli tak bylo zaděláno na drama. Jenže o minutu později vnesla klid na hokejky hostujících florbalistek Hamerníková.

A když se šest minut před koncem prosadila Vejvodová, která zaznamenala už třetí bod v utkání, bylo o výhře Vinohrad téměř rozhodnuto. Rudý Dračice ještě v závěru snížily na 2:4, ale Sokol už si dvougólové vedení pohlídal. Ladies ovládly i druhý zápas čtvrtfinálové série s Týnem a zajistily si postup mezi čtyři nejlepší celky 1. ligy žen.

„Ubojovaná a šťastná výhra v obrovsky těžkém utkání. Soupeř skvěle bojoval a byl hnán fantastickými fanoušky, které Týnu může kdejaký jiný oddíl závidět. V útoku jsme se velmi těžko prosazovali, ale nakonec nám tam aspoň něco spadlo. Dnes jsme předvedli opravdu týmový výkon,“ zhodnotil nedělní duel asistent trenéra Pavel Doubek. Semifinále je na programu už za týden.

Rudý Dračice Mladých nadějí Týn - TJ SKV 2:4 (0:1, 0:1, 2:2)

Branky a nahrávky: 45. Bočková (Janoušková), 59. Nováková (Stašková) - 5. Urbášková (Vejvodová), 25. Urbášková (Vejvodová), 46. Hamerníková (Skalická), 55. Vejvodová. Rozhodčí: Holeček, Kohnheiser. Vyloučení: 0:1. Bez využití. Diváci: 125.

Sestava SKV: Vyrobíková - Trunečková (C), Sladkovská, Šádková, Skalická - Urbášková, Vejvodová, Batíková - Bursová, Hamerníková, Dobisíková. Trenér: Jonáš Sigl.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.