Sokolové přivezli ze Znojma 1 výhru, i po 2. víkendu je tak na zápasy srovnáno

17. 3. 2019

Muži A

5 minut čtení

Radost ze sobotního těsného vítězství vystřídalo zklamání z nedělní vysoké porážky. Vinohradští nejprve vyhráli na hřišti Znojma 5:4, následně však padli 2:8 a stav série 1. kola play down mezi SKV a Znojmem je 2:2 na zápasy. Oba týmy se znovu střetnou v úterý od 19:30 v Rieger aréně.

První gólová situace třetího utkání série se zrodila v osmé minutě při přesilovce domácích. Žižka přenesl hru na Kuchariče a ten prudkou střelou nedal brankáři Mazákovi šanci. Ještě do přestávky bylo srovnáno. Tentokráte zužitkovali početní výhodu sokolové, když se Gregor prosadil ze své tradiční pozice od pravého mantinelu.

Na začátku prostředního dějství šli Vinohradští poprvé do vedení. Jelínek dobře vystihl rozehrávku domácích a přihrál Hartmanovi. Ten jemným obloučkem našel před brankou Skřivánka, který chytře nastavil čepel tak, že se míček odrazil do sítě. Těsný náskok však hráčům SKV vydržel jen pár desítek vteřin. Pak se totiž z otočky trefil Kladivo.

Divoká pasáž hry vyústila v další přesilovku pro Sokol a opět z toho byl gól. Linhart si vyměnil několik přihrávek s Ondřejem Stuchlíkem a vinohradský kapitán svým pokusem překvapil celou znojemskou obranu včetně brankáře Hándla. Ve 34. minutě sokolové poprvé v utkání vedli o dva góly. Gregor předvedl neuvěřitelné sólo z vlastní poloviny hřiště zakončené pěknou střelou a bylo to 4:2 pro Vinohrady

Znojemští ve zbytku zápasu dotahovali. 12 vteřin před koncem druhé části se jim podařilo dostat se na dostřel. Vinohradští proto mohli ještě jednou odskočit o dvě branky. Skřivánek se šikovně otočil s míčkem a počkal si na náběh volného Hanáka. Ten vyloženou šancí nepohrdl a SKV vedlo deset minut před koncem 5:3. Domácí znovu našli rychlou odpověď a zásluhou Čihala snížili.

Vyrovnávací trefu už ovšem Fridrich a spol. vsítit nedokázali a SKV tak ovládlo třetí duel série 5:4. „Byl to boj. S florbalem to moc společného nemělo. Dnes nevyhrál lepší tým, ale ten šťastnější. Máme radost, že i přes absenci prvního brankáře a dvou klíčových obránců jsme tu dokázali uhrát jeden bod,“ zhodnotil vítězné utkání kouč Michal Pazdera.

TJ Znojmo LAUFEN CZ – TJ SKV 4:5 (1:1, 2:3, 1:1)

Branky a nahrávky: 8. Kucharič (Žižka), 25. Kladivo (Procházka), 40. Pánek (Fridrich), 53. Čihal (Šindelář) - 17. Gregor (O. Stuchlík), 24. Skřivánek (Hartman), 27. O. Stuchlík (Linhart), 34. Gregor (O. Stuchlík), 50. Hanák (Skřivánek). Rozhodčí: Drápal, Pospíšil. Vyloučení: 2:1. Využití: 1:2. Diváci: 410.

Sestava SKV: Mazák (nájezd v 15. minutě Buchta) – O. Stuchlík (C), Hanák, Kachnič, Jelínek, Rossi, D. Záň, Vnuk – Linhart, Z. Stuchlík, Harnesk – Hájek, Skřivánek, Hartman – Kapucián, Svoboda, Gregor – Entlicher, J. Záň. Trenéři: Michal Pazdera a Boleslav Kytka.


Na první branku nedělního střetnutí se čekalo až do 24. minuty. Při chuti byl opět kapitán Ondřej Stuchlík. Bratr Zbyněk rychle rozehrál standardní situaci z rohu, přiťukl míček Ondrovi a ten nekompromisně vymetl šibenici. Jenže sokolové na tuto trefu nedokázali navázat a inkasovali hned šestkrát v řadě, z toho třikrát během druhé dvacetiminutovky.

Další trefa SKV přišla až za stavu 1:6 a navíc pouhých osm vteřin před koncem. Vysoký míček sklepl do branky Skřivánek. Ani stav 2:6 však nebyl konečný. Domácí ihned po buly zamířili do útoku a Daberger přidal do opuštěné branky sedmý zásah. Po dalším buly ještě totéž zopakoval Palát.

Vinohradští prohráli 2:8 a série se tak z Moravy přesune zpátky do hlavního města za vyrovnaného stavu 2:2. „Dnes jsme selhali v zakončení. Zápas byl vyrovnaný, ale domácí nás právě v zakončení předčili,“ řekl po čtvrtém duelu Michal Pazdera. V úterý večer se bude hrát zápas číslo pět. Přijďte sokoly podpořit přímo do hlediště vinohradské sokolovny.

TJ Znojmo LAUFEN CZ – TJ SKV 8:2 (0:0, 3:1, 5:1)

Branky a nahrávky: 30. Sláma (Šindelář), 34. Pánek (Šindelář), 37. Čihal (Procházka), 51. Čihal (Kladivo), 53. Kucharič (Fridrich), 60. Šindelář, 60. Daberger, 60. Palát (Daberger) – 24. O. Stuchlík (Z. Stuchlík), 60. Skřivánek (Svoboda). Rozhodčí: Gavlas, Mikula. Vyloučení: 1:2. Bez využití. Diváci: 365.

Sestava SKV: Mazák – O. Stuchlík (C), Hanák, Kachnič, Jelínek, Houra, D. Záň, Vnuk – Linhart, Z. Stuchlík, Harnesk – Hájek, Skřivánek, Hartman – Entlicher, Svoboda, Gregor – Kapucián, J. Záň. Trenéři: Michal Pazdera a Boleslav Kytka.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.