Ladies si o finále zahrají s Hradcem. Sobotní duel bude hostit Jižní Město

22. 3. 2019

Ženy A

3 minuty čtení

Čtyři zápasy, čtyři vítězství. Taková je bilance ženského áčka v play off 1. ligy. Svěřenkyně trenéra Sigla se budou snažit vítěznou šňůru natáhnout o nadcházejícím víkendu. V semifinále vyřazovací části vyzvou IBK Hradec Králové. Sobotní domácí duel se kvůli obsazenosti Rieger arény uskuteční od 15 hodin ve sportovní hale Jižín Město. V neděli se bude hrát v Hradci od 14:30.

Hradec je pro Ladies neokoukaným sokem. Oba týmy na sebe narazí v této sezoně vůbec poprvé, jelikož Východočešky se do této chvíle střetávaly pouze se soupeřkami z východní skupiny 1. ligy. „Na zápasy s Hradcem se těším, protože si konečně zahrajeme s novým soupeřem,“ přiznala Nikola Bursová, útočnice ženského A týmu.

Ladies aktuálně drží sérii 18 výher v řadě. Poslední čtyři navíc přišly v play off. Trunečková a spol. nejprve vyřadily v osmifinále Českou Lípu po jednoznačných výsledcích 9:0 a 10:1. Ve čtvrtfinále si pak sokolky poradily také s Týnem a po triumfech 7:0 a 4:2 slavily postup. Zejména venkovní výhra vybojovaná v bouřlivém prostředí byla pro tým cenná.

„Přes Českou Lípu s Týnem jsme sice přešly v nejkratším možném čase, ale bohužel se nám zranilo několik hraček, což je velká cena za vítězství. Tým se i tak dokázal semknout a ukázaly jsme tím našeho týmového ducha, který bude v dalších bojích důležitý,“ vrátila se k předešlým sériím Bursová, která má zatím v play off na svém kontě dvě branky.

IBK Hradec Králové obsadil v základní části východní skupiny 1. ligy žen druhé místo a o devět bodů zaostal za prvními Bulldogs Brno. Postup mezi nejlepší čtyři celky play off vybojovaly florbalistky Hradce ve středu, když porazily Třinec v rozhodujícím třetím střetnutí 5:2. Nejproduktivnější hráčkou soupeře je útočnice Eliška Buchalová, která v základní části nasbírala 53 bodů a dalších 10 přidala ve vyřazovací fázi.

Na co si tedy Ladies dají pozor? „Příprava na Hradec probíhala stejně jako na ostatní zapasy. Myslím si, že v zapasech bude nejdůležitější udržet si soustředěnost po celou dobu,“ dodala Bursová. Sobotní zápas se uskuteční od 15 hodin odpoledne v azylu na Jižním Městě. V neděli zavítají Ladies do Hradce a utkání odstartuje ve 14:30. Přijďte holky podpořit v boji o postup do finále!

Program semifinále 1. ligy žen:

sobota 15:00 TJ SKV - IBK Hradec Králové (SH Jižní Město)
neděle 14:30 IBK Hradec Králové - TJ SKV (SH ZŠ a MŠ Hradec Králové - Kukleny)

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.