Sobota ve znamení rozhodujícího duelu. Sokolové na "Jedenáctce" přivítají Znojmo

23. 3. 2019

Muži A

3 minuty čtení

V šestém zápase 1. kola play down sokolové záchranu v Tipsport Superlize nevybojovali. Na konci druhé části Znojmo otočilo duel ve svůj prospěch a nakonec zvítězilo 6:4. Stav série je tak vyrovnaný 3:3. Rozhodující sedmé střetnutí se uskuteční v sobotu od 17 hodin. Dějištěm bude místo obsazené Rieger arény hala Jedenáctka na Chodově.

Svěřenci kouče Michala Pazdery neměli zápas ve Znojmě rozehraný špatně. První třetina se sice nevydařila, ale v úvodu té druhé vstřelili Vinohradští dvě branky a dostali se do vedení. V závěru prostředního dějství ovšem přišel onen zkrat - tři góly během šesti vteřin. Nejprve se v přesilovce prosadil Kucharič a pak následovaly dvě trefy Šindeláře.

„Těžko si to vysvětlit. Naší nekoncentrovanost a chyby, které jsme vytvořili, dokázal soupeř potrestat a hned se dostal na koně. My jsme se snažili o přestávce uklidnit a vstoupit do třetí třetiny s čistou hlavou,“ ohlédl se za nepovedenou pasáží Jakub Záň, jehož gól ze 24. minuty znamenal vedení 2:1.

Ve třetí třetině si pak sokolové vytvořili převahu a ostřelovali branku gólmana Chrásta. Jenže ten tasil jeden skvělý zákrok za druhým a byl to právě on, kdo další zvrat nepřipustil. „Je pravda, že šancí jsme měli dost, ale vždy jsme ztroskotali na hostujícím brankáři,“ přiznal vinohradský univerzál, který aktuálně nastupuej v útoku.

I přes smolnou porážku není třeba hledat jen negativa. Právě výkony Jakuba Záně stojí za pozornost. „Jsem rád, že mi to tam začalo konečně padat. A jsem také rád, že takto můžu pomoci týmu. Každý hráč má na hřišti jasně danou roli, kterou se snaží plnit, jak nejlépe umí. Góly tím pádem plynou z toho, jak hráč danou roli splní,“ řekl odchovanec SKV.

O tom, kdo vybojuje záchranu a kdo se o ni bude dál prát ve 2. kole, rozhodne sobotní sedmý zápas. „Věděli jsme, že to bude těžká série. Myslím si, že po taktické a fyzické stránce jsme připraveni víc než dobře. V těchto zápasech rozhodují detaily. V sobotu se ukáže, kdo dokáže chyby eliminovat na nejnižší úroveň,“ dodal.

Přijďte sokoly podpořit do hlediště sportovní haly Jedenáctka na Chodově. Utkání začíná v 17 hodin. Vstupné činí tradičních 40 korun, permanentkáři a členové klubu mají vstup zdarma. Od 15 hodin o pár set metrů vedle rozehrají semifinále 1. ligy také Ladies. Podpořte oba naše elitní týmy v jejich snažení. SKV = Síla Které Věřím!

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.