Neuvěřitelné drama! Ladies v prodloužení dokonaly obrat a jsou ve finále

31. 3. 2019

Ženy A

4 minuty čtení

Jestli někomu nestačily infarktové zápasy mužského áčka v boji o udržení v Tipsport Superlize, Ladies si také připravily jeden rizikový duel pro kardiaky. V průběhu 2. části sice vedly nad Hradcem 4:1, jenže pak soupeř vsítil 5 branek. Sokolky ve 3. části zabraly a díky dvěma gólům Hamerníkové dovedly duel do prodloužení. V něm rozhodla trefou do šibenice Kutnarová. SKV slaví postup do finále 1. ligy žen!

Předešlé dva zápasy semifinálové série slibovaly, že to bude velký boj odehrávající se před důstojnou kulisou. Třetí rozhodující zápas semifinále sledovalo v Rieger aréně úctyhodných 139 diváků. Ti domácí byli po úvodní části značně spokojenější. Hradec sice do zápasu vlétl, ale své šance neproměnil, a tak udeřilo na opačné straně. Střelu Vejvodové doklepla do sítě Bartošová, která se do sestavy vrátila po dvoutýdenním zranění.

V 16. minutě Kutnarová potáhla míček po pravém mantinelu, přihrála ho na Bartůňkovou, která chytře zakončila do horní části branky. A pár vteřin před koncem úvodního dějství se útočnice SKV prosadila podruhé. Tentokráte projevila důraz v brankovišti a dorazila za záda Tománkové pokus Kutnarové. SKV vedlo po první části 3:0 a navázalo na povedené úvodní třetiny z prvních dvou střetnutí s Hradcem.

Do prostředního dějství hostující hráčky doslova vletěly. Vinohradské obránkyně často nevěděly co s rozehrávkou, což se ve 23. minutě vymstilo. Buchalová vybojovala míček v rohu a poradila si i se zakončením - 3:1. Za chvíli přišla odpověď Vinohrad. Skalická natáhla z velké dálky a její oblouček zapadl do sítě. Jenže pak nastal neskutečný kolaps domácí obrany a naopak Hradec byl v laufu. Během 11 minut vstřelily hostující florbalistky pět branek a zaskočily Sokol.

Ladies tak stejně jako minulý týden v neděli musely odvracet konec sezony. Vše na sebe vzala Hamerníková, která ve 44. minutě po dlouhém výběhu zacílila na branku a snížila na rozdíl jediné trefy. V čase 50:10 stejná hráčka zařídila vyrovnání. Tentokráte zvolila kratší výběh a střelou do bližší šibenice rozradostnila vinohradskou lavičku. Nervózní závěr už další trefu nepřinesl, ačkoliv Hamerníková při snaze zkompletovat hattrick trefila břevno.

V prodloužení se hrálo nahoru dolů, o něco více ze hry měly Ladies. Ovšem na konci 62. minuty neuvěřitelně přežily tisíciprocentní šanci Hradeckých. Výborně hrající Romančáková už poněkolikáté v zápase obelstila své strážkyně a Buchalová mohla zasunout míček do prázdné branky. Jenže minula a ono obligátní "nedáš, dostaneš" občas ve sportu opravdu zafunguje. O pět minut později se Bartošová zbavila za brankou obránkyně, našla volnou Kutnarovou a ta vymetla pavučinky.

Nervy drásající duel sokolky vyhrály 7:6, celou sérii pak 2:1 na zápasy. „Nejprve bych rád vyzdvihl hru soupeře a jeho fantastické diváky. To, co jsme dneska všichni na Vinohradech viděli, bylo fakt neuvěřitelné. Zápas byl vyrovnaný a mohly vyhrát oba týmy. My jsme se zvládli vrátit po klinické smrti. A v prodloužení, kdy soupeř měl šanci, která se prakticky nedala nedat, jsme vstřelili krásnou branku,“ zhodnotil dramatické střetnutí asistent trenéra Pavel Doubek.

Ve finále play off 1. ligy žen Ladies narazí na Bulldogs Brno. Oba týmy se v boji o postup do extraligy utkaly už před šesti lety. První zápas se uskuteční v sobotu na Vinohradech, v neděli se série přesune do Brna.

TJ SKV - IBK Hradec Králové 7:6 (3:0, 1:6, 2:0 - 1:0) po prodl. 

Branky a nahrávky: 8. Bartošová (Vejvodová), 16. Bartůňková (Kutnarová), 20. Bartůňková (Kutnarová), 26. Skalická (Kytková), 44. Hamerníková, 51. Hamerníková (Kutnarová), 67. Kutnarová (Bartošová) - 23. Buchalová, 28. Pešková (Buchalová), 31. Buchalová (Miholová), 32. Dunajčáková (Drahokoupilová), 38. Labudová (Romančáková), 39. Buchalová (Hladíková). Rozhodčí: Herman, Pavlík. Vyloučení: 1:0. Bez využití. Diváci: 139. 

Sestava SKV: Vyrobíková - Trunečková (C), Sladkovská, Šádková, Skalická, Honzová - Kylarová, Vejvodová, Bartošová - Dobisíková, Bursová, Hamerníková - Bartůňková, Kytková, Kutnarová. Trenér: Jonáš Sigl.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.