Finále 1. ligy žen vypukne v sobotu večer. Do Rieger arény dorazí Bulldogs Brno

4. 4. 2019

Ženy A

2 minuty čtení

Ladies v dramatické koncovce třetího duelu s Hradcem vydřely postup do finále 1. ligy a nyní si to s hráčkami Bulldogs Brno rozdají o účast v příštím ročníku extraligy! Série odstartuje už o víkendu. První zápas se uskuteční v sobotu od 20 hodin ve vinohradské sokolovně, odveta se bude hrát v neděli v Brně od 15 hodin. Znovu se hraje na dvě vítězná utkání.

Semifinálová série s Hradcem byla úchvatná. Svěřenkyně trenéra Sigla nejprve ztratily dobře rozehraný první zápas a v azylu na Jižním Městě prohrály 5:6 v prodloužení. Sokolkám přitom nestačil ani nadějný náskok 4:0. Trunečková a spol. pak zabraly. Na východě Čech se jim stejně jako v prvním střetnutí vydařila úvodní část a vedení už SKV nepustilo. Po vítězství 5:2 Sokol srovnal stav série na 1:1.

A tak muselo o osudu semifinále rozhodnout třetí klání. Do třetice měly Ladies dobrý vstup do zápasu. Skalická ve 26. minutě zvyšovala na 4:1. Jenže soupeř vsítil pět branek v krátkém sledu a otočil vývoj. Poprvé v sérii tak dotahovaly sokolky. Dva góly Hamerníkové posunuly zápas do prodloužení. A v něm rozhodla o triumfu Vinohrad po nahrávce Bartošové Kutnarová, která skvěle zacílila do horní části branky.

Ženské áčko Vinohrad si zahraje finále 1. ligy žen podruhé v historii. A bude mít opět stejného soupeře jako v roce 2013. I tentokráte se Ladies střetnou s Bulldogs Brno, tedy s nejlepším týmem východní skupiny 1. ligy. Hráčky Bulldogs v play off postupně vyřadily Štibořice, ve čtvrtfinále si poradily s Dobruškou a v semifinále ve třech zápasech zdolaly Florbalovou akademii z Mladé Boleslavi.

Před šesti lety se v sérii radovaly Vinohrady. Nejprve zvládly domácí utkání 3:0, pak sice prohrály první duel na hřišti Brna, ale v tom dalším už si šanci na postup do nejvyšší soutěže vzít nenechaly. Z tehdejšího kádru působí v áčku dodnes Tereza Trunečková, nynější kapitánka Ladies. Program série vypukne v sobotu od 20 hodin v Rieger aréně. Dorazte sokolky podpořit přímo do hlediště Rieger arény! V neděli se bude hrát od 15 hodin ve sportovní hale SportPoint v Brně.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.