Ve finále uspěly hráčky Bulldogs. Ladies tak čeká baráž s Židenicemi

8. 4. 2019

Ženy A

4 minuty čtení

Ladies prohrály obě dvě střetnutí finálové série a s Bulldogs Brno tak padly 0:2 na zápasy. Zatímco v sobotu svěřenkyně kouče Sigla dokonce vedly 2:1 a duel ztratily až ve třetí části, v neděli nedaly ani gól a s finále 1. ligy se rozloučily porážkou 0:6. Nyní sokolky v boji o extraligu vyzvou dalšího soupeře z Brna, tentokráte Židenice. Baráž začíná za necelé dva týdny.

Hráčky Bulldogs vstoupily do zápasu lépe a od začátku ostřelovaly branku domácí gólmanky Vyrobíkové. Jejich první gól však paradoxně nepřišel po vypracované akci, nýbrž po velké hrubce ve vinohradské rozehrávce. K míčku se dostala Detková a z bezprostřední blízkosti ho posunula za brankovou čáru. V 16. minutě Ladies srovnaly. Bursová v přesilovce vystřelila, její nepřesný pokus se odrazil od zadního mantinelu a o úspěšnou dorážku se postarala Skalická.

SKV ve 36. minutě využilo další početní výhodu. Skalická za brankou obrala hostující hráčku, míček se odrazil před branku, kde byla připravená pohotová Bursová. Vinohrady tak šly poprvé v duelu do vedení. Z něho se ale domácí lavička neradovala ani dvě minuty. V čase 37:39 zamířila Halaštová do šibenice a po 40 minutách tak svítilo na ukazateli vyrovnané skóre 2:2. Hostující Brno však bylo jednoznačně střelecky aktivnější.

A v závěrenčém dějství svou útočnou snahu zúročilo v góly. Deset minut před koncem Detková vyšla ze souboje u mantinelu vítězně, naservírovala výbornou pozici Domonkosové a ta se z dobré pozice nemýlila. Svěřenkyně kouče Sigla si v závěru chtěly vytvořit nápor, ale k trvalému ohrožení hostující branky nedošlo. Triumf stvrdila gólem do prázdné branky Bachratá. SKV prohrálo úvodní finále hrané před pěknou návštěvou 2:4. 

„Dnes jsme se setkali s nejpřipravenějším soupeřem v sezoně. V první polovině utkání nás soupeřky moc nepouštěly do hry a neustále hrozily. V druhé půli zápasu jsme dokázali hru vyrovnat, ale bohužel hosté proměnily jednu z šancí - pak už to bylo těžké,“ zhodnotil první finále asistent trenéra Pavel Doubek. Ladies tak podruhé ve vyřazovací části prohrály úvodní zápas série a do Brna tak odjížděly s úkolem navrátit sérii zpět do Rieger arény.

TJ SKV - Bulldogs Brno 2:4 (1:1, 1:1, 0:3)

Branky a nahrávky: 16. Skalická (Bursová), 36. Bursová (Skalická) - 6. Detková, 38. Halaštová, 51. Domonkosová, 60. Bachratá. Rozhodčí: Jirka, Šubrt. Vyloučení: 1:3. Využití: 2:0. Diváci: 111.

Sestava SKV: Vyrobíková - Trunečková (C), Sladkovská, Šádková, Skalická, Bartůňková, Honzová - Dobisíková, Vejvodová, Kylarová - Hamerníková, Bartošová, Bursová - Kutnarová, Kytková, Žižková. Trenér: Jonáš Sigl.


V neděli si Brno šlo od začátku za svým cílem, na hřišti působilo živěji a nebezpečněji. Naopak vinohradské florbalistky se k brance soupeře dostávaly těžce. Ve 13. minutě otevřela skóre Bačová a o tři minuty později stejná hráčka asistovala na trefu Hložankové. Domácí ve zbytku zápasu navyšovaly skóre, naopak hostující tým se ne a ne prosadit.

Branka nakonec nepřišla ani v jedné ze dvou přesilových her. Buldočky přidaly ještě další čtyři zásahy a ve druhém finále zvítězily jednoznačně 6:0. Ladies k úspěchu nepomohlo ani 23 zákroků brankářky Vyrobíkové, která byla podruhé v řadě zvolena nejlepší hráčkou SKV.

„Gratulujeme soupeři k vysněnému postupu do extraligy. Buldočky nám oplatily několik let staré finále, kdy jsme postoupili my. Soupeř nás dnes přehrál a zaslouženě zvítězil. Za trenérský tým jsme rádi že se z nás v utkání neztratila bojovnost a utkání jsme odehráli se zdviženou hlavou,“ připomněl Pavel Doubek finálovou sérii z roku 2013. Ta barážová s Židenicemi začne o víkendu 20. a 21. dubna v Brně.

Bulldogs Brno - TJ SKV 6:0 (2:0, 2:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 13. Bačová (Stará), 16. Hložanková (Bačová), 27. Stará (Bačová), 34. Žáková, 43. Detková (Žáková), 48. Stará (Bačová). Rozhodčí: Kostinek, Reichelt. Vyloučení: 2:1, navíc Kylarová (SKV) 5 min. Bez využití. Diváci: 154.

Sestava SKV: Vyrobíková - Trunečková (C), Honzová, Šádková, Skalická,  Sladkovská - Bartošová, Vejvodová, Kylarová - Hamerníková, Dobisíková, Bursová - Kutnarová, Kytková, Bartůňková. Trenér: Jonáš Sigl.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.