Ladies neodstartovaly baráž úspěšně a v Brně dvakrát prohrály

21. 4. 2019

Ženy A

4 minuty čtení

Ženské áčko nastoupilo v Brně ke dvěma zápasům a ve velmi oslabené sestavě dvakrát podlehlo Židenicím. V pátek svěřenkyně kouče Sigla prohrály 1:7, přičemž o jedinou branku Sokola se postarala z trestného střílení Kutnarová. V sobotu byla porážka ještě vyšší a domácí hráčky vyhrály 9:1. Svou premiérovou trefu v áčku si připsala juniorka Štěpánka Kolafová. Nyní se barážová série přesune do Prahy.

Hlavnímu kouči Siglovi v Brně ze zdravotních či jiných důvodů chyběly Jiříčková, Bartošová, Žižková, Kylarová, Kalistová, Šádková, Honzová a Urbášková. I s oslabeným kádrem se však Ladies chtěly poprat v městské sportovní hale o dobrý výsledek. Nerozhodné skóre vydrželo do sedmé minuty, kdy se prosadila Romančáková a poslala Židenice do vedení. Po první třetině domácí celek vedl 2:0.

Ladies si sice vytvořily pár nebezpečných situací, ale žádnou z nich nedokázaly proměnit. Také soupeř ovšem nebyl moc produktivní a v prostřední části překonal brankářku Kuchyňkovou jen jednou. Definitivní rozuzlení duelu tak přišlo až ve třetím dějství, kdy Židenice začaly proměňovat své šance a přidaly další čtyři branky.

Čestný zásah SKV zapsala pět minut před koncem Kutnarová z trestného střílení. SKV v prvním duelu baráže prohrálo 1:7. „V naší okleštěné sestavě jsme velmi slušně zabojovali,“ řekl po otevíracím střetnutí baráže asistent trenéra Pavel Doubek. Premiérové starty za áčko si připsaly Karolína Hošková, Petra Budská a Štěpánka Kolafová.

K1 Florbal Židenice - TJ SKV 7:1 (2:0, 1:0, 4:1)

Branky a nahrávky: 7. Romančáková (Dernerová), 9. Dernerová (Romančáková), 26. Indrová, 48. Smutná (Pospíšilová), 48. Romančáková (Indrová), 51. Knapová (Smutná), 58. Romančáková (Machalová) – 55. Kutnarová (TS). Rozhodčí: Beránek, Přibyl. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:0. Diváci: 69.

Sestava SKV: Kuchyňková - Trunečková, Sladkovská, Bartůňková, Skalická - Kolafová, Kutnarová, Vejvodová - Hamerníková, Bursová, Dobisíková - Hošková, Kytková, Budská. Trenér: Jonáš Sigl.


Již tak okleštěnou sestavu před sobotním duelem opustily také Sladkovská a Hošková. Sobotní zápas měl podobný průběh. Skóre opět otevřela kanonýrka Romančáková a stejná hráčka ve druhé části zvýšila na 2:0. Po 40 minutách favorit vedl o čtyři branky a mířil ke druhé výhře v sérii. Většímu počtu inkasovaných branek solidně vzdorovala brankářka Vyrobíková, na kterou v sobotu letělo 39 střeleckých pokusů.

I ve druhém utkání se sokolky dočkaly jedné branky. Ve svém druhém startu za ženský A tým vstřelila premiérovou branku juniorka Štěpánka Kolafová. Jediný zásah SKV padl 13 vteřin před koncem. Židenice ovládly druhé střetnutí 9:1 a vedou v baráži 2:0 na zápasy. Série se teď přesune do Prahy. V sobotu se bude hrát v Hostivicích od 14 hodin, případný čtvrtý zápas by se uskutečnil v neděli od 16 hodin.

„Dneska to bylo těžké. Díky naší výborně chytající gólmance jsme se vyhnuli totálnímu debaklu. Vůči základní části nám chybí kvůli zranění skoro dvě lajny a proti tak vyspělému soupeři je to pro nás opravdu náročný závěr sezony,“ řekl po druhém duelu asistent trenéra Pavel Doubek. Ladies teď budou mít za úkol zabojovat a pokusit se sérii s extraligovým týmem natáhnout na více zápasů.

K1 Florbal Židenice - TJ SKV 9:1 (1:0, 3:0, 5:1)

Branky a nahrávky: 8. Romančáková (Pospíšilová), 21. Romančáková (Dernerová), 38. Dernerová (Indrová), 39. Drápalová (TS), 41. Dernerová (Rybníčková), 41. Sertová (Hubáčková), 48. Dernerová (Indrová), 51. Rybníčková (Dernerová), 51. Pravcová (Indrová) – 60. Kolafová (Kutnarová). Rozhodčí: Axmann, Šiška. Vyloučení: 1:2. Bez využití. Diváci: 51.

Sestava SKV: Vyrobíková - Trunečková (C), Kutnarová, Bartůňková, Skalická - Budská, Dobisíková, Vejvodová - Hamerníková, Kytková, Bursová - Kolafová. Trenér: Jonáš Sigl.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.