Konec se ctí. Ladies vzdorovaly Židenicím, na zvrat série to ale nestačilo

28. 4. 2019

Ženy A

4 minuty čtení

Také ženské áčko už má po sezoně. Ladies nestačily v barážové sérii na extraligové Židenice a prohrály všechny tři zápasy. Po úvodních dvou vysokých porážkách na hřišti soupeře však v azylu v Hostivících dokázaly favorita potrápit. V polovině utkání bylo srovnáno 2:2 a v závěru za stavu 3:5 při samostatném úniku trefila Hamerníková pouze tyč. I v příští sezoně tak budou svěřenkyně kouče Sigla nastupovat v 1. lize.

Trenér Ladies Sigl se v závěrečné části sezony potýkal s velkými absencemi v kádru. Ve dvou úvodních zápasech baráže chybělo osm, respektive devět hráček ze základní sestavy. Také ve třetím duelu se vinohradský trenér musel opět obejít bez řady hráček. A tak Vinohrady nastoupily do třetího střetnutí pouze s deseti florbalistkami do pole.

Navíc se nehrálo v tradičním domácím prostředí Rieger arény, nýbrž v azylu v Hostivicích, jelikož vinohradskou sokolovnu o víkendu ovládla moderní gymnastika. Úvod zápasu nebyl špatný a Ladies se dostaly do několika protiútoků. Dvě slepené branky Knapové a Hubáčkové však favorita uklidnily. Pak se opět ozvalo SKV. Minutu před koncem úvodní části Hamerníková oslovila Vejvodovou a ta střelou nad nohu židenické brankářky snížila.

Ačkoliv měly Židenice převahu, SKV dobře bránilo a mnohdy vyráželo do nadějných protiútoků, které ovšem sokolky neuměly dovést až ke gólu. Přesto bylo v polovině utkání srovnáno! V přesilovce z dálky natáhla ke střele Batíková a pohotová Skalická dorazila míček za brankovou čáru - 2:2. Židenice pak zabraly a během šesti minut přidaly tři trefy.

Ladies se i tak nevzdávaly a nadále předváděly bojovný výkon. Ten korunovala Batíková, která si sice v předchozím průběhu utkání vstřelila vlastní gól, vše pak ale odčinila krásným obloučkem skoro z poloviny hřiště. Překvapená gólmanka Židenic musela vytahovat míček ze sítě. O chvíli později se sama na branku řítila Hamerníková, ale za stavu 3:5 nastřelila pouze tyčku.

Zbytek utkání si favorit pohlídal a ještě navýšil své vedení na 7:3. Židenice tak ovládly celou sérii v poměru 3:0 na zápasy a vybojovaly udržení v extralize. Naopak Ladies setrvají v 1. lize, ve které v letošním ročníku obsadily stříbrnou příčku. V play off postupně vyřadily Českou Lípu, Týn nad Vltavou a v krásné semifinálové sérii i Hradec. Padly až ve finále s Bulldogs Brno a v baráži s Židenicemi.

„Děkuji deseti statečným hráčkám v poli a oběma brankářkám za předvedený výkon. Celému týmu děkuji za sezonu a doufám, že se zase někdy uvidíme všichni pohromadě na hřišti,“ vše uzavřel svým hodnocením kouč Jonáš Sigl. I přesto, že se nepodařilo vybojovat návrat do elitní soutěže, byla sezona Ladies pěkná a je na co vzpomínat - kromě semifinálové série třeba na úžasnou 18zápasovou sérii výher.

TJ SKV - K1 Florbal Židenice 3:7 (1:2, 1:3, 1:2)

Branky a nahrávky: 19. Vejvodová (Hamerníková), 30. Skalická (Batíková), 46. Batíková (Vejvodová) – 8. Knapová (Indrová), 10. Hubáčková, 33. Smutná (Tomová), 37. Smutná (Romančáková), 39. Batíková (vlastní), 56. Pravcová (Indrová), 58. Hubáčková (Drápalová). Rozhodčí: Monzer, Jelínek. Vyloučení: 1:1. Využití: 1:1. Diváci: 37.

Sestava SKV: Kuchyňková (31. Vyrobíková) - Batíková, Kutnarová, Bartůňková, Skalická - Urbášková, Vejvodová (C), Kolafová - Hamerníková, Bartošová, Bursová. Trenér: Jonáš Sigl.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.