Víkendové menu: Junioři a dorostenci ve finále, céčko o první místo

3. 5. 2019

Klub

4 minuty čtení

Oběma A týmům už sezona skončila, přesto se ještě je na co těšit. V sobotu uzavřou nadstavbu 2. ligy dorostenci, kteří vyzvou Bučis a Říčany. V neděli se pak ve finále 2. ligy představí junioři. Od 17 hodin se v Kunraticích střetnou o zlato s Panthers. A důležité zápasy vyhlíží také mužské céčko. Celtics cílí na 1. příčku regionální ligy. Tu uhájí, pokud v závěrečných dvou zápasech ukořiští aspoň bod.

Solidně rozehraná nadstavba dorostenců

Dorostenci v základní části 2. ligy zaznamenali 19 výher z 20 zápasů a do nadstavby tak vcházeli v pozici jasného favorita. To Jan Pinkas a spol. potvrdili v duelu s Bučis, který ovládli 4:2. Proti Říčanům však sokolové všechny body neukořistili a připsali si puze bod za prohru po samostatných nájezdech.

I tak ale mají Vinohradští před posledními dvěma duely nadstavby slušnou pozici. Na druhé Říčany mají náskok jednoho bodu, na třetí Bučis už je to bodů pět. Rozhodující zápasy, které určí konečné pořadí, se uskuteční v sobotu ráno a po obědě v Kunraticích. Přijďte sokoly podpořit do hlediště kunratické haly!

Céčku stačí jeden bod

Parádní sezonu prožívají Celtics. Z dosavadních 22 utkání totiž zaznamenali 20 výher. V současné chvíli navíc drží 17 zápasů dlouhou sérii vítězství. Úspěšnou sezonu se Ríša Klíma a spol. pokusí dotáhnotu do konce symoblicky na domácí vinohradské půdě. V sobotu od 10:30 Celtics vyzvou Sokol z Rudné, od 15 hodin se pak střetnou s Texasem.

I když céčku stačí pouze bod k potvrzení 1. místa v regionální lize, rozhodně to nebude lehká práce. Rudná je totiž jedním ze dvou týmů, které dokázaly céčko letos porazit. Stalo se tak v 5. kole, kdy Vinohradští zápas nezvládli a padli 2:4. Ani Texas nebude lehkým soupeřem. Longhorns stále usilují o postup do divize a v prvním vzájemném duelu dokázali Sokol potrápit. Nakonec z toho byla výhra SKV 5:2.

Junioři se ve finále postaví proti Panthers

A úplně na závěr další boj o zlato. Sezonu z pohledu SKV definitivně uzavřou junioři. Ti se v neděli večer střetnou v Kunraticích s Panthers Praha. Půjde o finále 2. ligy juniorů. Vítěz tohoto duelu tak bude brát první příčku. V základní části se sokolům proti panterům nedařilo, a tak je čas napravit reputaci.

Jan Otta a spol. si postup do finále vybojovali minulý týden, kdy po výsledcích 4:3 a 4:4 prošli přes Prague Tigers do boje o zlato. Jak známe kapitána juniorů a jeho spoluhráče, můžeme si být jistí, že nechají na hřišti všechno. Přijďte tedy juniory podpořit do Kunratic!

SOBOTA:

Muži C:
10:30 TJ SKV - Sokol Rudná
15:00 TJ SKV - FBC Texas Longhorns (Vinohrady)

Dorostenci:
8:30 TJ SKV - FC Bučis Team (SH ZŠ Kunratice)
12:30 TJ SKV - FBC Draci Říčany bílí (SH ZŠ Kunratice)

Mladší žáci:
9:00 TJ SKV - ACEMA Sparta Praha BLACK (SH Porg)
11:40 TJ SKV - ACEMA Sparta Praha YELLOW (SH Porg)
+ zápas o umístění

NEDĚLE: 

Junioři:
17:00 Panthers Praha - TJ SKV (SH ZŠ Kunratice)

Mladší žákyně:
10:40 TJ SKV - Florbalová akademie MB - Tygřice (SH ZŠ Nehvizdy)
12:15 TJ SKV - Tigers TJ Sokol Nehvizdy (SH ZŠ Nehvizdy)
13:10 TJ SKV - Wizards DDM Praha 10 (SH ZŠ Nehvizdy)

Přípravka:
10:00 TJ SKV - Wizards DDM Praha 10 white (X3M Arena Barrandov)
11:00 TJ SKV - FBC Střelci Unhošť (X3M Arena Barrandov)
+ zápas o umístění

Foto: 521 Photography

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.