Dorostenci po skvělém obratu slaví zlaté medaile!

4. 5. 2019

Dorostenci

2 minuty čtení

Dorostenci SKV dotáhli svou misi do úspěšného konce! V sobotu v Kunraticích sice nejprve prohráli s Bučisem 4:6, následně ale porazili v klíčovém střetnutí o první příčku Říčany 4:3 a mohli se tak radovat ze zisku poháru pro vítěze 2. ligy. Rozhodující vítězství se však nerodilo lehce a ještě 4 minuty před koncem sokolové prohrávali. Oslavy tak přišly až po bleskovém obratu.

První sobotní zápas dorostencům nevyšel. Ačkoliv sokolové dvakrát v zápase vedli o gól, nakonec na Bučis nestačili 4:6. Dva body v utkání zaznamenali Matěj Šaroch a Martin Šolaja. Porážka tak zapříčinila to, že o titulu ve 2. lize rozhodne druhý sobotní zápas s Říčany, které už jako jediné mohly Sokol z první příčky sesadit.

Ve 21. minutě vedlo SKV 2:0 poté, co se trefili Vojtěch Doucha a Martin Šolaja. Jenže Říčany pak duel během osmi minut třetí části otočily díky třem vstřeleným brankám na svou stranu. Zaúřadovat tak musel Jan Pinkas. Vinohradský šikula tři minuty před koncem srovnal a v čase 42:47 dokonal obrat.

Sokolové porazili draky 4:3 a po tomto zápase bylo jasné, že už jim titul mistra 2. ligy nikdo nevezme. Druhé Říčany zaostali o jeden bod, třetí Bučis ztratil body dva. Pro dorostence to byla skvělá sezona. V základní části zaznamenali z 20 zápasů pouze jednu porážku. V nadstavbě pak vybojovali sedm bodů z možných 12. Sezona Končí Vítězně!

Výsledky nadstavby 2. ligy:

TJ SKV - FC Bučis Team 4:6
TJ SKV - FBC Draci Říčany bílí 4:3

Konečné pořadí nadstavby:

1. TJ SKV 13 bodů
2. FBC Draci Říčany bílí 12
3. FC Bučis Team 11
4. SK Florbal Benešov 0 

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.