Céčko ovládlo regionální ligu!

5. 5. 2019

Klub

3 minuty čtení

Povedlo se! Mužskému céčku stačilo k potvrzení první příčky vybojovat na posledním turnaji jeden bod. Celtics v sobotu získali body dva a po právu se radují z triumfu v regionální lize. K prvenství navíc symbolicky dokráčeli v domácím prostředí.

Letošní sezona v podání mužského céčka se proměnila v úspěšnou jízdu. Celtics z 24 zápasů 21 vyhráli a pouze třikrát odešli jako poražení. Titul v regionální lize stvrdili duelem s Rudnou. Na začátku druhé třetiny sokolové vedli 2:0 a vypadalo to bezproblémově. Jenže soupeř ztrátu dotáhl a vzápětí dokázal odpovědět i na trefu Oldy Pileckého.

Do třetí části se tak šlo za vyrovnaného stavu 3:3. Ve 36. minutě vrátil domácím vedení Kapucián, ovšem i na tuto branku soupeř zareagoval a osm minut před koncem srovnal na 4:4. Celtics už si však vítězství v lize nenechali ujít a zbytek zápasu si pohlídali. Bonusový druhý bod vystřelili v samostatných nájezdech Kapucián s Klímou, dva pokusy soupeře pak zlikvidoval brankář Záhora.

Do druhého střetnutí sobotního turnaje proti Texasu tak mohli jít sokolové v komfortní situaci. Naopak soupeř ještě usiloval o vylepšení svého postavení v tabulce, aby měl naději na postup do divize. Celtics měli přesto vynikající úvod a v osmé minutě vedli 3:0. Pak však přestali ohrožovat branku soupeře a Texas naopak zvýšil útočnou aktivitu.

Nakonec Vinohradští nadějné vedení neudrželi a s houževnatým Texasem prohráli 3:4. To už ovšem nic nezměnilo na tom, že Sokol ukořistil první příčku regionální ligy. Druhý Future zaostal o jeden bod. Céčko se může pochlubit vůbec nejlepší defenzivou v soutěži a čtvrtým nejlepším útokem. Suma sumárum, muži C z posledních čtyř let třikrát obsadili první místo.

„Chtěl bych poděkovat všem hráčům, kteří letos zasáhli do zápasů céčka. Podařilo se nám namíchat ideální složení týmu. Za céčko nastupovali jak zkušení hráči, kteří působí v SKV nepřetržitě od elévů, tak junioři. Kluci toho měli kolikrát dost, absolvovali své juniorské turnaje, někteří hráli i za áčko nebo béčko, ale vždy když mohli, tak byli ochotní céčku pomoci,“ zhodnotil sezonu hrající trenér Gusta Ondrejčík.

 „A ještě bych chtěl vyjádřit poděkování trenérům A týmu, především Michalu Pazderovi, který sám inicioval to, aby se někteří hráči áčka chodili za céčko rozehrávat. Z mého pohledu letos C tým splnil roli, jaká mu přísluší, a takhle by to asi mělo v ideálním případě vypadat. To, že se povedlo vybojovat první místo, je pro nás velká odměna,“ dodal.

Poslední zápasy mužů C:

TJ SKV - Sokol Rudná 5:4 po sam. náj.
TJ SKV - FBC Texas Longhorns 3:4 

V sezoně za céčko nastoupili:

J. Buchta, T. Hájek, Šimek, Záhora, Žitník - Máca, Otta, Š. Raiter, Šach, Trčálek, Vnuk, Vrzák, D. Záň, M. Zelený, Zima, Zitko - Blažej, Entlicher, Garaj, P. Hájek, Horák, Jestříbek, Kapucián, Klíma, Král, Kytka, Hieu Nguyen Chi, Ondrejčík, Pilecký, Z. Stuchlík, Svoboda, Šimík, Špaček, Švejda, O. Zelený.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.