Czech Open - den první: Sokolové porazili reprezentaci Singapuru

8. 8. 2019

Klub

3 minuty čtení

Mužské áčko zakončilo úvodní den tradičního turnaje Czech Open s bilancí jedna výhra a jedna porážka. Svěřenci koučů Kotlase a Bouši nejprve vyhráli nad Singapurem 3:2 a následně padli s Bulldogs Brno 0:2. Na první výhru čekají Ladies, které remizovaly s nizozemským týmem SIACT 1:1 a ve druhém čtvrtečním střetnutí těsně nestačily na Turnov.

Boys vedli po brankách Kapuciána, Richtra a Entlichera 3:0. Jenže Singapur se v závěru dostal do několika příležitostí, dvě z nich využil a Vinohradští se tak nakonec radovali z těsného vítězství 3:2. Ve druhém zápase základní skupiny pak sokolové prohráli s Bulldogs Brno 0:2. Skupinovou fázi kategorie Pro mužský A tým zakonční zítřejším duelem s Chomutovem. Hraje se v 10:20 na Třebešíně.

Pouze bod vydolovaly z úvodního dne tradičního turnaje Ladies. Svěřenkyně kouče Sigla remizovaly s mezinárodně složeným celkem SIACT 1:1. O jedinou branku SKV se postaral nováček týmu Ivana Lamková. Také ve druhém střetnutí to dlouho vypadalo na remízu 1:1 (z nájezdu se na začátku utkání prosadila Kutnarová), jenže pak dobře známý soupeř z 1. ligy  Turnov deset vteřin před koncem udeřil a na tuto trefu už Ladies zareagovat nedokázaly. Skupinu ženské áčko zakončí zítra po obědě na Kotlářce.

Jednu výhru, dvě porážky a třetí místo ve skupině. To je výsledek snažení juniorů, kteří se o body prali na Děkance. Tým nového kouče Purkrábka nejprve nestačil na švýcarský Appenzell 1:3. Ačkoliv ve druhé části zápasu přišlo zlepšení, na úspěšnější výsledek to nestačilo. Ve druhém utkání Ondřej Zelený a spol. porazili DMM Stod 3:1 (dvakrát se prosadil Jestříbek, jednou Dvořáček). V závěrečném duelu dne pak mladí sokolové prohráli s finským #Liuttu jednoznačně 1:6.

Pěkně se zprvu prezentovala Torza Sorry, za kterou nastupuje například člen širšího kádru áčka Jan Švejda nebo kondiční trenér A týmu Jan Buchta. Torzáci nejprve rozstříleli švýcarský tým Freilos vysoko 9:1 a následně po velmi bojovném výkonu zdolali mladý ambiciózní tým z Plzně 2:1. Zklamání přišlo až v závěrečném zápase ve skupině, ve kterém Torza dlouho vedla 2:0, ale po půli přišel velký obrat soupeře, nevyužité přesilovky a góly v oslabení. Torza i junioři zítra vstoupí do play off!

VÝSLEDKY 1. HRACÍHO DNE CZECH OPEN 2019:

Muži A:
TJ SKV - Singapur 3:2
TJ SKV - Bulldogs Brno 0:2

Ženy A:
TJ SKV - SIACT (NED) 1:1
TJ SKV - TJ Turnov 1:2

Junioři:
TJ SKV - UH Appenzell (SUI) 1:3
TJ SKV - DDM Stod 3:1
TJ SKV - #Liuttu (FIN) 1:6

Torza Sorry:
Torza - Freilos (SUI) 9:1
Torza - Florbalová škola Plzeň 2:1
Torza - Team TMZ (FIN) 2:6

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.