Czech Open - den druhý: Boys ztratili nadějné vedení, Ladies jsou v osmifinále

9. 8. 2019

Klub

3 minuty čtení

Minutu a půl před koncem inkasovali sokolové klíčový gól od Klotenu. K postupu museli švýcarského soupeře porazit, ale za stavu 2:1 chybovali v přesilovce a soupeř zaváhání využil. Boys nakonec prohráli 2:3 a obsadili čtvrté nepostupové místo v osmifinálové skupině kategorie Pro. Dál jdou naopak Ladies, které postoupily mezi 16 nejlepších celků turnaje. Ve hře jsou ještě také junioři.

Svěřenci koučů Kotlase a Bouši načali druhý den Czech Open vítězstvím nad Chomutovem 5:3. To se ovšem nerodilo lehce. Chomutovští vedli 2:0, a tak museli sokolové nepříznivě se vyvíjející zápas otáčet. Ještě do přestávky snížil kapitán Ondřej Stuchlík. Poté se prosadili Linhart, Skřivánek, znovu Linhart a v závěru výhru zpečetil Hartman. Vinohrady vyhrály 5:3 a zajistily si postup do osmifinálové skupiny.

V ní se nejprve utkaly se švédskými mladíky z RIG Umeå IBF a byla z toho remíza 1:1. O jedinou branku SKV se postaral Skřivánek. V závěrečném střetnutí s Klotenem se hrálo o postup do play off. Vinohradští museli zvítězit, jakýkoliv jiný výsledek by jim k posunu do vyřazovací části nestačil. Do vedení šli jako první Švýcaři, ale po brankách Bíny a Hartmana to vypadalo, že se sokolům podaří vybojovat kýžený výsledek.

Jenže žlutočerným se pak nepovedla kombinace v přesilové hře. Soupeř se dostal do brejku, přišel faul, nařízený nájezd a suverénní provedení v podaní střelce Steffena. Vinohradští se hnali za vítězným gólem, zkusili hru bez brankáře, ale vytouženou třetí branku nevstřelili. Naopak inkasovali do opuštěné branky a prohráli s Klotenem 2:3.

Dobře si vedly Ladies. Ty sice zakončily základní fázi turnaje porážkou se švédským celkem Obbola a ve skupině tak obsadily poslední čtvrtou příčku, přičemž za tři zápasy vstřelily jen dvě branky. Jenže pak se rozjela jejich jízda vyřazovací částí. Nejprve si sokolky v úvodním kole play off poradily se švédskou Husqvarnou 4:0, branky vstřelily dvakrát Lamková, Vejvodová a Kylarová.

V nadcházejícím kole pak svěřenkyně kouče Sigla zdolaly těsně švýcarský Kloten 1:0. Jedinou trefu utkání zaznamenala Vejvodová. Ladies postoupily do osmifinále Czech Open, ve kterém se v sobotu dopoledne na branickém Hamru střetnou s finským HuKu. Jedná se o dobře známého soupeře, který jezdí na Czech Open pravidelně a už v minulosti se oba týmy na srpnovém turnaji potkaly.

Postup zaznamenali také junioři, kteří vstupovali do play off ze třetí příčky ve skupině. Vojtěch Máca a spol. nejprve vyřadili Rokycany po výsledky 6:1 (branky: 2x Ondřej Zelený, Dušek, Jestříbek, Tadeáš Doucha, Dvořáček) a páteční den zakončili dalším vítězstvím, tentokráte 5:0 nad béčkem Petrovic (branky: 2x Pinkas, Jestříbek, Dušek, Dvořáček). V sobotu v 8 hodin ráno mladí sokolové vyzvou Panthers.

VÝSLEDKY 2. HRACÍHO DNE CZECH OPEN 2019:

Muži A:
TJ SKV - Florbal Chomutov 5:3 
TJ SKV - RIG Umeå IBF 1:1
TJ SKV - Kloten Dietlikon Jets 2:3

Ženy A:
TJ SKV - Obbola IK 0:1
TJ SKV - Husqvarna IK 2 4:0
TJ SKV - Kloten Dietlikon Jets 1:0

Junioři:
TJ SKV - FBC Rokycany 6:1
TJ SKV - Z.F.K. Petrovice B 5:0

Torza Sorry:
Torza - Sokol Dobříš 1:2

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.