Elévové se zúčastnili charitativního běhu Teribear

14. 9. 2019

Klub

3 minuty čtení

Ještě než začne zápasová sezona, zúčastnila se parta našich minilidí akce „Teribear hýbe Prahou aneb Prima den s medvědem“.

Ve čtvrtek jsme se sešli stejně jako na každý trénink, jen místo florbalek jsme měli batůžky a boty na běhání. Po provedení docházky jsme ještě spolu s trenéry a Kačkou Bartůňkovou vyrazili směr vrch Vítkov.

Cestu jsme zvládli svižnou chůzí a na vrchol jsme to vzali travnatou příkrou zkratkou. Já s Kačkou jsme vyzvedly čipy, které jsme ještě s Líbou Nigrinem, Eliškou Hladíkovou a Luckou Kleckovou navázali dětem na boty. Poté jsme s Luckou založily občerstvovací stanici a celá běžecká banda vyrazila na první 1,5 kilometru dlouhé kolečko.

Dohoda zněla: zastavit se po jednom kolečku doplnit tekutiny. Všichni, i ti nejmenší, se rozhodli, že poběží dál, a tak jsme s Luckou jen dávaly pozor, aby se vždy skupinky vedené Libou, Kačkou a Eliškou u nás zastavily a pořádně napily. Čas běžel a dostat některé běžce z trasy, aby se aspoň na chvilku zastavili, byl vcelku nadlidský výkon.

Nakonec však běžící trenéři zaveleli konec, a to i protože se u občerstvovací stanice začali hromadit rodiče. Postupně jsme tak odchytali lehce protestující děti, kterým jsme po důkladném protažení předali dárky od pořadatele a s rodiči vyrazili zpět do svých domovů. Atmosféra celého Teribear běhu byla strhující.

To, že s našimi minilidmi naběháme takových kilometrů, mě ani ve snu nenapadlo. K oficiálním výsledkům týmu SKV je potřeba ještě přičíst 30 kilometrů Olivera a 13,5 kilometru Adama, kteří začátek běhali se školou a poté s námi.

Chtěla bych z celého srdce poděkovat všem, kteří se s námi na účasti SKV podíleli a přispěli tak na SKVělou věc. A jaké tedy byly naše výsledky? Celkem jsme uběhli 249 kilometrů a sponzoři za nás tedy přispějí částkou 7470 korun. Díky! jsem na vás pyšná.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.