Vinohrady navázaly spolupráci s Kanonýry Kladno

17. 9. 2019

Klub

2 minuty čtení

Sokol Královské Vinohrady se dohodly na spolupráci s prvoligovým klubem Kanonýři Kladno. Na úvod mohou Středočeši využívat hráčů SKV, kteří budou na Kladně fungovat formou tzv. střídavých hostování. 

V juniorské kategorii klub po důkladném zvážení preferoval možnost „ohrávat“ juniory v mužských týmech - i proto se SKV rozhodlo nejvyšší juniorskou soutěž v letošní sezoně nepřihlašovat. Následná změna podmínek možnosti přihlásit nejvyšší soutěž dorostu však postavila SKV před poměrně závažný problém. Ten se vedení klubu rozhodlo řešit navázáním spolupráce s prvoligovým Kladnem, které má v obou zmíněných soutěžích svá družstva.

Střídavé hostování je pro obě strany výhodné - Kladno zvýší konkurenci v týmu, Vinohrady tímto krokem pomohou svým hráčům k většímu růstu. Nikdo z hráčů zároveň neztrácí možnost hrát utkání v dresu SKV. Zvlášť pro juniorské ročníky tak zůstává klubem preferovaná možnost získávání zkušeností v mužských soutěžích.

Mezi první „vlaštovky“ spolupráce patří Marek Paštika, Jan Pinkas a Vojtěch Doucha, kteří již za Kladno první utkání odehráli. Střídavé hostování potrvá 48 dnů, během kterých bude moci trojice hráčů nastupovat za oba kluby. Pak by se měli všichni tři junioři ročníku 2002 vrátit zpět do mateřského klubu.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.