Ladies čeká start do sezony. V týmu je velký potenciál, hlásí kouč Sigl

19. 9. 2019

Ženy A

2 minuty čtení

Loňská sezona vytouženým návratem do nejvyšší soutěže neskončila. A to kvůli různým důvodům, ať to byla zranění hlavních opor nebo příliš úzký kádr. Letos bude mít kouč ženského A týmu Jonáš Sigl k ruce širší soupisku a hodlá toho využít.

Ladies přes léto zapracovaly na kondici. „Letní příprava byla zaměřena více kondičně než v minulé sezoně. Nejvíce bych vyzdvihl výsledkově povedené turnaje, které prokázaly, že v týmu je velký potenciál, jenž je jen potřeba na trénincích pořádně rozvinout,“ neopomenul trenér Vinohrad letní úspěchy – postup do čtvrtfinále Czech Open, triumf na srpnovém Prague Challenge, kde nastoupila i domácí Bohemka, nebo vítězství na turnaji v Německu.

Změn v kádru nastalo opravdu hodně. „Na hostování odešla do Bohemky naše odchovankyně Naty Bartošová a do Panthers se přesunula Niky Hamerníková, která u nás v minulé sezoně střídavě hostovala z Ivanti Tigers. Kariéru ukončila naše dlouholetá hráčka Barča Šádková. Stále máme trio dlouhodobě zraněných hráček Jiříčkovou, Kalistovou a Žižkovou. Barča Sladkovská je aktuálně pracovně v Anglii. Pevně věřím, že zmíněné hračky v této sezoně ještě ve žlutém dresu uvidíme,“ doufá kouč A týmu.

„Naopak návrat ze Švýcarska hlásí opora Aneta Nigrinová. Z Panthers přišla zkušená Ivča Lamková. Z FA Mladá Boleslav přišlo pracovité duo Karolína Snopová a Anet Kalivodová. Obranu posílily Míša Chlebcová z Ivanti Tigers a Dominika Kratochvílová z Chomutova. Ke konci přípravy se nám ještě podařilo získat Kačku Rybínovou a Terezu Kruberovou z Tatranu. V rámci střídavého startu nás bude posilovat Adéla Cukrová z Bohemky,“ doplnil Sigl výčet posil.

Ladies oproti loňsku zahájí sezonu na domácí půdě. „Soboty se už nemůžeme dočkat a věřím, že naše domácí hala bude pro soupeře nedobytná tvrz tak, jako tomu bylo v minulé sezoně,“ pousmál se trenér Ladies. V sobotu ženské áčko vyzve od 16 hodin Ústí, v neděli se od 18 hodin střetne s Českou Lípou. Přijďte Sokol podpořit přímo do hlediště Rieger arény!

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.