Sokolové dotáhli ztrátu, přesto nakonec s Otrokovicemi padli

22. 9. 2019

Muži A

3 minuty čtení

Sokolové postupně prohrávali v utkání 2. kola superligy s Otrokovicemi 1:3, 2:4 a 3:5, dvougólovou ztrátu přesto dokázali v závěru dotáhnout. Na další dvě trefy hostujících panterů už však odpověď nenašli a v prvním domácím duelu nové sezony prohráli 5:7.

Utkání nezačalo pro sokoly špatně. Důrazný Linhart se probil až k zakončení a poslal míček do sítě. Jenže pak domácí vypadli ze hry a hosté duel lehce otočili. Třikrát dokázali Otrokovičtí využít okének ve vinohradské obraně a šli do vedení 3:1. Ještě na konci úvodní části se podařilo vstřelit Vinohradským kontaktní branku. Skřivánek uvolnil Hartmana, který si sám před brankou poradil.

Otrokovice v úvodu prostřední dvacetiminutovky opět odskočily na rozdíl dvou branek. Na to ve 29. minutě zareagoval svou druhou trefou v utkání Hartman, jednogólový rozdíl ovšem trval pouze dvě minuty. Pak zvýšil na 5:3 Kostolány a stejné skóre platilo i po 40 minutách. Sokolové tak museli v závěrečné části dotahovat dvoubrankovou ztrátu.

A do třetí třetiny vstoupili svěřenci trenérů Kotlase a Bouši dobře - s nasazením, aktivitou a se střelbou. To přineslo ovoce. Ve 45. minutě zužitkoval přesilovku po střele ze svého oblíbeného místa Lukáš Gregor. O sedm minut později sice Vinohradští nevyužili další početní výhodu, vyrovnání se ale přeci jen dočkali. V 55. minutě zapsal druhý gól v zápase Linhart a bylo to 5:5.

Koncovku přesto zvládli lépe hosté. Domácí propadli v obraně a Kittel s Kostolánym dovezli míček až do branky. Výhru Panthers ještě zpečetil Gál. "V útočné fázi jsme dnes podali solidní výkon, přesto jsme z vypracovaných šancí měli vytěžit víc. Soupeři jsme zápas ulehčili našimi vyloučeními a zakladáním brejků po našich ztrátách, které pak Otrokovice potrestaly," ohlédl se za duelem kouč David Bouša.

„Do dalších zápasů se na to musíme zaměřit, abychom mohli sbírat body, které potřebujeme jako sůl,“ dodal ještě. Příští víkend je na programu dvojutkání. SKV se nejprve v pátek představí na hřišti pražské Sparty a v neděli pojede do Ostravy, kde se utká s místním FBC.

TJ Sokol Královské Vinohrady - Hu-Fa Panthers Otrokovice 5:7 (2:3, 1:2, 2:2)

Branky a nahrávky: 8. Linhart (Máca), 20. Hartman (Skřivánek), 29. Hartman (Skřivánek), 45. Gregor (Skřivánek), 55. Linhart (Kachnič) – 11. Gál (Haša), 12. Kittel (Kostolány), 15. Kittel (Pešat), 26. Nehila (Koláčný), 31. Kostolány (Pešat), 56. Kostolány (Kittel), 59. Gál (Kostolány). Rozhodčí: Pangerl, Šedivý. Vyloučení: 3:2. Využití: 1:2. Diváci: 85.

Sestava SKV: Mazák - O. Stuchlík (C), Lanc, Kachnič, Richtr, Vnuk, Rossi - Hájek, Skřivánek, Hartman - Svoboda, Z. Stuchlík, Gregor - Linhart, Máca, Bína - Kapucián, O. Zelený. Trenéři: Kotlas, Bouša.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.