Představujeme posily ženského A týmu. V létě přišlo do SKV sedm nových hráček

26. 9. 2019

Ženy A

3 minuty čtení

Kádr ženského áčka prošel přes léto obměnou. Na hostování do Bohemky odešla odchovankyně Natálie Bartošová, do Panthers se přesunula Nikola Hamerníková a kariéru ukončila dlouholetá opora SKV Barbora Šádková. Když nepočítáme navrátilkyni ze Švýcarska Anetu Nigrinovou, posílilo SKV sedm nových hráček. Všechny posily vám nyní představíme.

 Aneta Kalivodová (2000) působila v minulosti v Kralupech nad Vltavou a ve Florbalové akademii Mladá Boleslav. Pracovitá a rychlá hráčka, která byla ještě loni juniorkou, už v letní přípravě prokázala, že dokáže své dovednosti dále posouvat. Trenér Sigl ji může využívat zejména na hrotu útoku. 

Dominika Kratochvílová (1995) je odchovankyní Ivanti Tigers. Zahrála si také za Chomutov a na střídavý start působila ve Spartě. Může nastoupit jak na hrotu útoku, tak v obraně. Tým by mohl těžit z její bojovnosti a z toho, že si neklade malé cíle. 

 Ivana Hrušková (1992) přicházela do SKV ještě jako slečna Lamková, ale v ligovém zápase již nastoupila jako paní Hrušková. Vzala si totiž Martina Hrušku, bývalého brankáře Vinohrad. Hrušková hrála za Litvínov a poslední tři sezony strávila u Panthers Praha. Už v přípravných zápasech prokázala, že by mohla patřit mezi střelkyně týmu. V sestavě zastane roli centra. 

Karolína Snopová (1991) začala s florbalem až v dospělosti, do té doby hrála volejbal. Působila v Kralupech nad Vltavou a ve Florbalové akademii Mladá Boleslav. Kromě brankářského postu může nastoupit prakticky kdekoli, takže trenér Sigl bude moci využívat její univerzálnost.

Kateřina Rybínová (1997) přichází ze střešovického Tatranu. Na střídavý start hrála také v DDM Praha 10. V sestavě by se měla objevovat na pozici křídla nebo v obraně. Trenéři by mohli sázet na její čtení hry a střelu 20 centimetrů nad podlahou.

Michaela Chlebcová (2000) posílila SKV z Ivanti Tigers. Jako jedna z mála hráček v týmu má pravé držení hole. Z tohoto důvodu by se měla objevovat na levé straně obrany. Trenéři by byli rádi, kdyby ve hře prodala své silné stránky - čtení hry a kvalitní střelu tahem. Ještě v minulé sezoně hrála juniorskou soutěž.

 Tereza Kruberová (2000) si v loňském ročníku od florbalu odpočinula. Musela totiž dát po operaci do pořádku křížové vazy v koleni. Nyní už je ale fit a připravena vylepšit vinohradský útok sázením branek svou nekompromisní střelou. Bývalá hráčka Tatranu bude nastupovat na křídle nebo na hrotu.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.