Sokolové vyhráli v Ostravě, po bodech sahali už na Spartě

29. 9. 2019

Muži A

4 minuty čtení

Už v pátek se zdálo, že sokolové vybojují první body v nové superligové sezoně. Na Spartě vedli 4:0, o náskok ale na přelomu druhé a třetí části přišli a nakonec prohráli 4:6. Co se nezdařilo v pátek, povedlo se v neděli. Půl minuty před koncem srovnal na 4:4 Gregor a výhru v prodloužení zařídil Hartman. Vinohrady vyhrály ve 4. kole na hřišti Ostravy 5:4 a vymazaly nulu v kolonce bodů.

Boys do zápasu na Spartě vlétli s velkým odhodláním a na konci první třetiny byli za svou snahu odměněni. V 16. minutě otevřel skóre Lukáš Gregor a o tři minuty později zužitkovali rychlý brejk bratři Stuchlíkové. Formu si sokolové přenesli i do úvodu prostředního dějství. Na 3:0 zvýšil Hartman a čtyřgólový náskok zařídil Zbyněk Stuchlík. Dobře si vedl také brankář Rasťo Mazák, který zlikvidoval několik příležitostí soupeře.

Jenže pak Sparta zabrala a naopak hráči SKV už nepůsobili takovým dojmem jako v první polovině utkání. Výsledkem byly dvě využité přesilovky domácích a snížení na 2:4 ještě před koncem prostřední dvacetiminutovky. Třetí část byla z pohledu hostů ještě horší, Sparta dokázala srovnat a nakonec duel otočila ve svůj prospěch. Pražské derby ovládla 6:4, naopak sokolové ztratili výborně rozehraný zápas, ve kterém měli šanci získat první body v sezoně.

„Měli jsme výborný vstup do utkání. Hráči plnili pokyny a naše hra fungovala. Bohužel nám to vydrželo jen první dvě třetiny. Vlastními chybami a nedisciplinovaností jsme soupeři darovali góly v přesilovce a hra se nám postupně rozpadla, jako domeček z karet,“ hodnotil zápas kouč Michal Kotlas. „Přesto jsme měli ve druhé polovině třetí třetiny šance, z kterých se dalo skórovat. Příští zápas musíme udržet čisté hlavy celých 60 minut,“ dodal.

Sparta Praha – TJ Sokol Královské Vinohrady 6:4 (0:2, 2:2, 4:0)

Branky a nahrávky: 30. Ujhelyi (Zouzal), 40. Křenek (Marvánek), 42. Křenek (Garčar), 45. Garčar (Velc), 47. Křenek, 54. Kolstrunk (Zouzal) – 16. Gregor (Skřivánek), 19. O. Stuchlík (Z. Stuchlík), 21. Hartman (Hájek), 26. Z. Stuchlík (Bína). Rozhodčí: Valenta, Žďárský. Vyloučení: 1:3. Využití: 2:1. Diváci: 303.

Sestava SKV: Mazák - O. Stuchlík (C), Lanc, Kachnič, Richtr, D. Záň, Vnuk - Hájek, Skřivánek, Hartman - Svoboda, Hanák, Gregor - Linhart, Z. Stuchlík, Bína. Trenéři: Kotlas, Bouša.


Také v neděli sokolové vedli jako první. Na začátku 17. minuty se po chybě domácích v rozehrávce prosadil Milan Bína. Ve 26. minutě zvýšil na 2:0 po střele z výběhu Lukáš Gregor. Ostrava převzala otěže zápasu až na konci druhé části, kdy snížila na 1:2 a dostala se na dostřel. Následovala branka v přesilovce a v 52. minutě šlo FBC poprvé do vedení.

V závěru utkání to bylo hodně nahoru dolu. Nejprve protlačil míček za brankovou čáru kapitán Ondřej Stuchlík a dal na 3:3. Vyrovnaný stav ale trval pouze čtyři minuty. Pak se totiž trefil Sovják a opět zařídil Ostravanům těsný náskok. Premiérový bod do tabulky pro SKV tak zařídil až Lukáš Gregor, který svým druhým zásahem poslal střetnutí do prodloužení. V jeho poslední minutě rozhodl trefou do odkryté branky Petr Hartman a stanovil skóre 5:4.

„V úvodu zápasu jsme nebyli lepším týmem, přesto se nám podařilo dostat do vedení. Postupně jsme naši hru zlepšovali a přidali další gól. V druhé půlce jsme měli slabší pasáž a vyráběli jsme nevynucené chyby, hráli jsme složitě a soupeř nás potrestal. Děkuji hráčům, že to nevzdali a dotáhli utkání do prodloužení. Tam už to bylo trochu o štěstí,“ ohlédl se za druhým víkendovým duelem trenér Kotlas.

FBC Ostrava – TJ Sokol Královské Vinohrady 4:5 (0:0, 1:2, 3:2 - 0:1) po prodl.

Branky a nahrávky: 40. Sládek, 46. J. Bauer (Sládek), 52. Stejskal (Sovják), 58. Sovják (Klimscha) – 17. Bína, 26. Gregor (Svoboda), 54. O. Stuchlík (Svoboda), 60. Gregor (Skřivánek), 65. Hartman. Rozhodčí: Sýkora, Tkáč. Vyloučení: 1:2. Využití: 1:0. Diváci: 164.

Sestava SKV: Mazák - O. Stuchlík (C), Lanc, Kachnič, Richtr, D. Záň, Vnuk - Hájek, Skřivánek, Hartman - Svoboda, Hanák, Gregor - Linhart, Z. Stuchlík, Bína. Trenéři: Kotlas, Bouša.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.