Cenná zkušenost se zlatou tečkou. SKV potřetí v řadě vyjelo do Finska

30. 9. 2019

Klub

4 minuty čtení

Třetí trip, druhá medaile, poprvé ovšem ta nejcennější. Junioři SKV se na finském Tupla Cupu prezentovali dobrou hrou a nakonec si vysloužili zisk zlatého kovu. Také dorostenci měli turnaj dobře rozehraný, pak ale bohužel narazili ve čtvrtfinále. Za nedávnou cestou na sever se ohlédli kapitáni týmů a trenéři.

Junioři vyhráli všech pět zápasů ve skupině a zajistili si tak přímý postup do finále. V něm po nájezdech zdolali SB Raivolämäri a na krk si tak mohli pověsit zlatou medaili. „Myslím si, že se nemáme za co stydět. Ve Finsku jsme předvedli dobrý florbal, který bychom chtěli přenést do sezony. Chtěl bych vyzdvihnout našeho trenéra Míru Purkrábka, který nás na zápasy perfektně připravil,“ ocenil přípravu turnajový kapitán Matěj Šaroch.

„Vyhraných šest zápasů z šesti mluví za vše. Finále bylo o něco zajímavější, jelikož zápas dospěl až do samostatných nájezdů. Díky dobře provedeným nájezdů Karla Urbana a Marka Paštiky a samozřejmě skvěle chytajícímu Matyáši Lorencovi jsme mohli slavit zisk poháru. Výkony týmu hodnotím kladně a celkově se celý výjezd do Finska vydařil. Doufám, že příští rok to zopakujeme,“ věří tahoun juniorského týmu.

A trenér juniorů Miroslav Purkrábek ho doplňuje. „Každá taková zkušenost je pro hráče cenná, obzvlášť pak pro ty, kteří nemají se zahraničním florbalem žádnou zkušenost. Už od prvního zápasu jsme viděli, že ve Finsku se hraje jiný florbal. A to nemluvím o kvalitě, ale o stylu. Stejně tak rozhodčí se soustředí na jiné věci než v českých ligách. Díky tomu jsme hráli v pro nás novém prostředí a víc se projevila týmovost či drobné chybky,“ ohlédl se za turnajem ve Finsku kouč.

Dorostenci měli dobře našlápnuto. Ve skupině si připsali dvě výhry a dvě remízy, pak ale nestačili ve čtvrtfinále na SB-Pro Nurmijärvi a po nájezdech prohráli. „Upřímně si myslím, že jsme to jako tým dotáhli docela daleko, i když pro nás finský způsob hry byl trochu nezvykem. Sice jsme často neproměňovali tutové šance, což nás ve čtvrtfinále stálo i postup, ale stáli jsme při sobě a povzbuzovali jsme se navzájem, díky čemuž jsem také byli schopni dorovnat z pohledu již prohraný zápas s Esport Oilers,“ připomněl kapitán dorostenců pro turnaj ve Finsku Richard Kellenberger remízu 5:5.

„Loni bez bodu a jen prohry, letos neporaženi a kousek od medaile. Se samotnými hráči mladšího týmu se základem ročníku 2004 jsme už ve Finsku debatovali, jestli třeba letos nebyli soupeři slabší, ale úroveň se nám shodně zdála stejná, občas i lepší než loni na Tribal Cupu. Po prvních švédských skalpech na Prague Games přišly i aktuální úspěchy nad týmy Suomi,“ byl potěšen trenér dorostenců "Vilas" Svoboda.

 „Ale s jídlem roste chuť, takže i když před turnajem bychom možná podobné výsledky a postup do play off určitě brali, díky výkonům, které kluci předvedli, jsme nakonec z celkového umístění zklamaní - v základní době nás nikdo neporazil, neuspěli jsme pouze ve čtvrtfinále na nájezdy a dva týmy z naší skupiny braly stříbro a bronz... A i když to byl především týmový výkon, jedno jméno je přesto potřeba vyzdvihnout - kapitán Ríša Kellenberger i v Helsinkách potvrdil, že 7 letních gólů Švédům nebyla náhoda a s bilancí 9+4 vyhrál ve Finsku kanadské bodování celé kategorie C04!“ pochválil "Vilas" na závěr kanonýra dorostenců.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.