Zbyněk Stuchlík: Je úleva, že máme první body, ale předchozí ztráty nás mrzí

1. 10. 2019

Muži A

2 minuty čtení

V pátečním zápase na Spartě se Zbyněk Stuchlík prezentoval gólem a asistencí, také v neděli v Ostravě byl na hřišti vidět. Tam sokolové konečně prolomili čekání na první body v nové sezoně a odvezli si z ostravské půdy výhru v prodloužení. Šikovný útočník se ohlédl za oběma víkendovými duely a už pokukuje po sobotní domácí bitvě s Hattrickem Brno.

Sokolové vedli ve druhé třetině na Spartě už 4:0. Pak ovšem zcela vypadli ze hry a domácí nakonec skóre otočili. „Na rozdíl od prvních třiceti minut v zápase jsme ustoupili od agresivity a drzosti. Tím se na nás začal hromadit tlak. S chybami, které jsme navíc udělali v obraně, jsme Spartě zápas vrátili a sami si ho prohráli,“ vyjmenoval příčiny prohry 4:6 Zbyněk Stuchlík.

V neděli tak Vinohradští chtěli páteční výsledek odčinit. „Měli jsme pouze jediný plán, a to vyhrát. Dobře jsme chytili začátek, to nám pomohlo. Pak mohl jít zápas výsledkově na obě strany. My nakonec zvládli lépe prodloužení, a proto jsme vyhráli,“ zhodnotil Stuchlík střetnutí s Ostravou, které v nastaveném čase rozhodl svou trefou Petr Hartman.

Sokolové tak ukončili bodový půst a do superligové tabulky zapsali první výhru. „Určitě je to úleva, ale myslím si, že všechny daleko více mrzí předešlé dva zápasy, ve kterých body ležely na podlaze a stačilo je jen sebrat,“ zmínil Stuchlík prohru na Spartě i domácí nezdar s Otrokovicemi, kdy sokolové dotáhli ztrátu, ale inkasovali pak v samotném závěru znova.

V sobotu Vinohrady přivítají na domácím hřišti nováčka FBŠ Hattrick Brno. „Líbí se mi, jak zatím Hattrick hraje - pěkné kombinace, góly. Určitě to bude zábava, už se na sobotu těším!“ řekl na závěr. Sobotní utkání je na programu od 16:30. Vstupné činí 50 korun. Permanentkáři, členové klubu, děti do 10 let, osoby nad 65 let a dárci krve mají vstup zdarma.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.