Sokolové porazili Hattrick 7:4 a slaví druhé vítězství v řadě

5. 10. 2019

Muži A

3 minuty čtení

Vinohrady si v 5. kole superligy připsaly první triumf na domácí půdě. Nováčka Hattrick Brno zdolaly po solidním výkonu 7:4. Třemi body se na výhře podílel Lukáš Gregor, dvě asistence pak přidal Martin Skřivánek. Sokolové mají druhý triumf v řadě a v superligové tabulce se posunuli na 11. místo.

Ve třetí minutě zápasu otevřel skóre pohotový Petr Hartman, který se prosadil z prostředka hřiště a vsítil už svůj pátý gól v nové sezoně. O chvíli později byli domácí hráči ještě veselejší. Jan Svoboda zavezl míček na útočnou polovinu, předal ho Lukáši Gregorovi a ten opět prokázal, že má skvělou střelu. Balonek se zatřepotal v síti a bylo to už 2:0.

Hosté sice snížili, ale byl to opět Gregor, který pak figuroval u dalšího gólu domácího celku. V přesilovce si navedl míček do středu hřiště, posunul ho volnému Zbyňkovi Stuchlíkovi, který nedal brankáři hostů Kejíkovi šanci. Vinohradští mohli jít do šaten s pohodlným dvoubrankovým náskokem, jenže ihned po vstřelené brance zaváhali v obraně a byla z toho další inkasovaná branka.

V prostředním dějství svěřenci trenérů Kotlase a Bouši znovu odskočili o dva zasáhy. Obránce Radovan Vnuk si zpracoval míček, natáhl ke střele a trefil se pod horní tyčku. Houževnatý Hattrick se však ne a ne vzdát a i na Vnukovu trefu hosté zareagovali. Oliver Gold využil skvělé přihrávky od Jaroslava Kůry a snížil na 3:4. Definitivní rozuzlení přinesla až třetí třetina.

Sokolové ve 44. minutě pádili do rychlého brejku. Martin Skřivánek uvolnil Pavla Hájka, ten si míček elegantně stáhl na bekhend, tím položil gólmana a chladnokrevně zakončil. Naději pro Hattrick následně vykřesal z trestného střílení Luděk Ondráček, poté už ovšem úřadovali jen domácí střelci. Chybu v rozehrávce Brna potrestal svou druhou trefou Gregor a na 7:4 zpečetil skóre trefou do odkryté branky kapitán Ondřej Stuchlík.

„Dnes jsme po většinu zápasu plnili na sto procent úkoly, které jsme si stanovili. Na zápas jsme se dobře připravili a vytvořili si více šancí než soupeř. Kdybychom byli v zakončení přesnější, mohli jsme o výhře rozhodnout už dříve. Děkuji týmu za odvedený výkon a soupeři za férový zápas,“ zhodnotil vítězný duel trenér David Bouša. V dalším střetnutí se sokolové představí za týden na půdě Bohemians.

TJ Sokol Královské Vinohrady – FBŠ Hattrick Brno 7:4 (3:2, 1:1, 3:1)

Branky a nahrávky: 3. Hartman (Skřivánek), 6. Gregor (Svoboda), 19. Z. Stuchlík (Gregor), 28. Vnuk (Bína), 44. Hájek (Skřivánek), 51. Gregor, 58. O. Stuchlík – 14. Fuchs (Hronek), 20. Mar. Nagy (Hronek), 34. Gold (Kůra), 48. Ondráček (TS). Rozhodčí: Müller, Novosad. Vyloučení: 0:2. Využití: 1:0. Diváci: 101.

Sestava SKV: Mazák - O. Stuchlík (C), Lanc, Kachnič, Richtr, D. Záň, Vnuk - Hájek, Skřivánek, Hartman - Svoboda, Hanák, Gregor - Linhart, Z. Stuchlík, Bína. Trenéři: Kotlas, Bouša.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.