Pokusím se neztratit důvěru, hlásí mladý útočník Pavel Hájek

9. 10. 2019

Muži A

2 minuty čtení

V sobotním utkání 5. kola superligy s brněnským Hattrickem obdržel Pavel Hájek krásnou přihrávku od Martina Skřivánka, umně si stáhl míček na bekhend a poslal ho pod břevno. Brankář Hattricku Kejík neměl šanci. Mladý útočník byl jedním z důležitých článků týmu, který zdolal Brno 7:4 a zapsal první domácí vítězství v novém ročníku.

Gólová akce opravdu stála za to, navíc to byla pro Hájka premiérová branka v sezoně. „Jsem hlavně rád, že mi tam ten gól po pěti zápasech konečně spadl. Dostal jsem míček přes ruku, takže než zkusit vystřelit mi přišlo lepší udělat kličku do protipohybu gólmana. Pak už jsem jen doufal, že to skončilo za brankovou čárou, protože jsem si v první chvíli nebyl jistý,“ okomentoval nakonec vítěznou trefu střetnutí sám aktér.

Vinohradští se po úvodních třech porážkách potřebovali zvednout. Před týdnem vyhráli v prodloužení v Ostravě a nyní na to navázali domácím triumfem. „Podle mě je klíčové, že jsme v posledních dvou zápasech začali alespoň částečně plnit pokyny trenérů, což se nám v těch předešlých moc nedařilo nebo jsme to nedokázali po celý zápas. Doufám, že se nám to podaří přenést do následujících zápasů,“ věří 18letý forvard.

Hájek pravidelně naskakuje do utkání v základní sestavě. Poslední duel odehrál po boku Martina Skřivánka a Petra Hartmana. V pěti zápasech dososud kromě gólu zapsal také jednu asistenci. „Mám od trenérů důvěru, za to jsem moc rád a pokusím se ji neztratit,“ postavil před sebe jasný cíl.

V dalším kole se sokolové v neděli utkají na Děkance s domácími Bohemians. „Určitě nás čeká velmi náročný duel. Mají tam hodně šikovných mladých hráčů a taky některé dost zkušené. Já osobně se na zápas velmi těším a věřím, že když se nám bude dařit plnit úkoly na hřišti, budeme Bohemce rovnocenným soupeřem,“ dodal na závěr.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.