Třetí venkovní utkání v řadě, třetí výhra. Ladies porazily Prague Tigers

13. 10. 2019

Ženy A

2 minuty čtení

Svěřenkyně kouče Jonáše Sigla si zatím v nové sezoně 1. ligy počínají suverénně. V Nehvizdech, kde sehrály duel 5. kola, zvítězily přesvědčivě 7:2 a s 15 body na kontě vévodí tabulce západní skupiny. Hattrickem se na triumfu podílela útočnice Kristýna Vejvodová.

V první třetině viděli diváci pouze jediný gól. Nařízené trestné střílení za prohřešek domácích mazácky proměnila Anna Kutnarová. Hned v úvodu druhé části však hráčky Prague Tigers srovnaly na 1:1. Bezpečnější náskok si tak Ladies vytvořily až posléze.

Během 70 vteřin se dvakrát prosadila ve formě hrající Vejvodová a ve 28. minutě přidala bekhendem čtvrtou branku SKV Ivana Hrušková. Sokolky ve zbytku utkání čelily dvěma přesilovkám a samosatnému nájezdu, a tak v důležitých momentech tým podržela brankářka Jana Vyrobíková.

Na začátku posledního dějství zvýšily náskok hostujícího týmu Kateřina Rybínová a Aneta Nigrinová a o osudu utkání bylo prakticky rozhodnuto. Hattrick stihla zkompletovat Vejvodová a domácí hráčky v samém závěru přidaly ještě jeden korigující zásah.

„Dnes jsme odehráli poměrně rychlý a běhavý zápas. Soupeř nám docela zatápěl, ale díky brankářce Janě a několika povedeným akcím jsme zvítězili s větším brankovým rozdílem. Soupeř byl opravdu nebezpečný v útoku, jen mu to tam nepadalo,“ zhodnotil duel trenér Jonáš Sigl. Za 14 dní se Ladies představí na hřišti Texasu a v Plzni.

Prague Tigers Nehvizdy - TJ Sokol Královské Vinohrady 2:7 (0:1, 1:3, 1:3)

Branky: 21. Dvořáková, 58. Dvořáková - 16. Kutnarová, 23. Vejvodová (Kutnarová), 24. Vejvodová (Nigrinová), 28. Hrušková, 43. Rybínová (Snopová), 43. Nigrinová (Kutnarová), 49. Vejvodová (Chlebcová). Rozhodčí: Čadek, Strnad. Vyloučení: 1:2. Bez využití. Diváci: 45.

Sestava SKV: Vyrobíková - Trunečková (C), Dobisíková, Chlebcová, Bartůňková, Hošková, Snopová - Kutnarová, Nigrinová, Vejvodová - Hrušková, Kylarová, Kalivodová - Bursová, Rybínová, Kytková. Trenéři: Sigl, Doubek.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.