Derby na Vinohradech! Sokolové ve středu večer nastoupí proti Tatranu

15. 10. 2019

Muži A

2 minuty čtení

Po čase se v Rieger aréně znovu představí nejúspěšnější český florbalový klub. Ve středu večer se totiž sokolové střetnou s 16násobným mistrem České republiky. Předehrávka 7. kola superligy je na programu od 20 hodin. V minulé sezoně se sokolům podařilo na favorita v obou případech vyzrát.

Vinohradští v obou loňských duelech Tatran dokonale zaskočili. Nejprve v říjnu 2018 zvítězili ve střešovické stodole 8:5. Třemi body se na výhře podílel útočník Martin Skřivánek, který i v úvodu nového ročníku prokazuje, že je jedním z tahounů mužstva. Co se bodů týče, Produktivnější je doposud pouze kanonýr Lukáš Gregor.

V odvetě na Vinohradech pak sokolové na začátku tahali za kratší konec a v polovině první dvacetiminutovky dokonce prohrávali už 0:3. Jenže pak přišel velký obrat a ve 33. minutě to bylo 5:3 pro domácí. SKV nakonec vyhrálo 6:5 a zapsalo do klubové kroniky historický počin. Ze vzájemných duelů s Tatranem ukořistilo šest bodů.

Střešovičtí ještě více omladili svůj kádr a s věkovým průměrem 20,4 jsou nejmladším týmem v nejvyšší soutěži. V týmu působí juniorský mistr světa a člen seniorské reprezentace Filip Langer, který byl navíc před sezonou zvolen kapitánem Tatranu. Pozor si budou muset sokolové dát i na další hráče, například na Jonáše Kreysu nebo Milana Meliše.

Tatran v dosavadním průběhu superligy vybojoval sedm bodů, naposledy v derby se Spartou bral bod. Vinohradští sice zvítězili v Ostravě a následně doma porazili nováčka Hattrick Brno, poslední duel jim však nevyšel. Na Děkance padli s Bohemians vysoko 3:9. Ve středu mají šanci na nápravu. Vstupné činí 50 korun, permanentkáři, členové klubu, osoby nad 65 let, děti do 10 let a dárci krve mají vstup zdarma.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.