Lukáš Lanc: Výkony nejsou špatné, výhry ale přeceňovat nebudeme

19. 10. 2019

Muži A

3 minuty čtení

Sokolové v posledních čtyřech zápasech třikrát vyhráli a díky tomu se posunuli na osmou příčku superligové tabulky. Svůj podíl na tom má také lídr obrany Lukáš Lanc, který byl po středečním vítězném duelu vyhlášen nejlepším hráčem SKV. Vinohradští v zápase s Tatranem inkasovali jediný gól.

Na Střešovice sokolové vyzráli už potřetí v řadě a drží tak s tímto slavným klubem unikátní bilanci. „Myslím, že se v zápase sešla kombinace věcí. Jednou z nich bylo neproměňování šancí ze strany Tatranu. Dále jsme nepustili první lajnu Střešovic v bilanci +/- do plusové roviny,“ snažil se Lukáš Lanc vyjmenovat příčiny středečního triumfu.

A co ještě bylo klíčové? „Naše slušná práce do obrany a výkon našeho brankáře. Věřím, že svou roli sehráli i diváci, kterým tímto děkuji za to, že dorazili. A málem bych zapomněl ještě na jeden moment, který z mého pohledu měl vliv na vývoj utkání, a to byl chycený nájezd Tatranu za stavu 2:1 pro nás,“ pokračoval v ohlédnutí za vítězným derby.

Většina zápasů v úvodu sezony byla na branky bohatá. Tentokráte si diváci moc gólových oslav neužili. „Bylo za tím neproměňování šancí Tatranu a vlastně i naše střelecká neproduktivita. A pak také výkon Rasti v bráně. To byly podle mě hlavní faktory,“ vysvětloval Lanc důvody toho, že předehrávka 7. kola nabídla pouze čtyři úspěšné zásahy.

Vinohradští v posledních čtyřech zápasech vybojovali osm bodů a nabrali slušnou formu. „Moc bych to nepřeceňoval. Když se podívám zpětně a pominu zápas s Bohemkou, která byla ve všech aspektech hry lepší a zaslouženě si došla pro tři body, tak naše výkony v průběhů zápasů nejsou špatné, dělá nám ale problém předvést dobrý výkon celých 60 minut,“ tlumil Lanc euforii z výher.

„Máme v zápasech hluché pasáže, ať už delší či kratší, které soupeři nemilosrdně trestají. Když na tom zapracujeme, věřím, že se pár vítězství ještě dočkáme a že se naše výkony teprve začnou zvedat,“ doufá dlouholetá opora SKV. 

Díky předehrávce mají hráči áčka o víkendu volno. „Myslím, že ho každý z nás využije, jak nejlíp bude umět. Já jsem třeba v době psaní odpovědí na letišti v Bruselu na cestě za teplem na otočku na víkend. Jak ale říkám, jedná se pouze o volný víkend a od pondělí je třeba už se zase stoprocentně soustředit na každý trénink, protože nás aktuálně čekají dvě velice důležitá klání,“ dodal na závěr a připomněl duely v Pardubicích a doma s Libercem.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.