Ladies vyhrály v Plzni a dál vévodí 1. lize bez ztráty bodu

26. 10. 2019

Ženy A

3 minuty čtení

Ladies mají za sebou sérii pěti venkovních utkání v řadě, ze které vyšly s čistým štítem. V pátek večer svěřenkyně kouče Sigla přivezly tři body ze hřiště Slavie Plzeň a v sobotu si v Chýni poradily s Texasem. Dvě výhry udržely ženský A tým v čele západní skupiny 1. ligy. Za dva týdny se Ladies po čase představí v domácí Rieger aréně.

V pátek večer se v Plzni odehrál souboj dvou týmů, které v minulosti působily v nejvyšší soutěži. Plzeňská Slavia dokonce v minulé sezoně. Ladies zvládly úvodní dvacetiminutovku na jedničku a už v 11. minutě vedly 3:0. Domácí hráčky pak ve druhé části zdramatizovaly vývoj dvěma brankami a dostaly se na dostřel.

Definitivní uklidnění pro vinohradské barvy přinesly trefy Kristýny Vejvodové a Anny Kutnarové. Sokolky porazily Slavii Plzeň 5:2. Dvěma gólovými asistencemi se na tom podílela Aneta Nigrinová, povedeným výkonem se prezentovala kapitánka Tereza Trunečková a 20 úspěšných zákroků zapsala brankářka Jana Vyrobíková.

„Jsou zápasy pohledné a jsou zápasy bojovné. Dnes se spíš bojovalo a běhalo. Utkání jsme měli ve své kontrole, ale po parádní první třetině se nám přestalo dařit proměňovat šance a zápas se zkomplikoval. Díky soupeři za zápas, ukázal svojí sílu,“ řekl po cenném triumfu asistent trenéra SKV Pavel Doubek.

FBŠ Slavia Fat Pipe Plzeň - TJ Sokol Královské Vinohrady 2:5 (0:3, 2:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 25. Drugdová (Urbanová), 26. Suková - 4. Trunečková (Nigrinová), 11. Kylarová (Hrušková), 11. Kruberová (Snopová), 34. Vejvodová (Nigrinová), 57. Kutnarová (Dobisíková). Rozhodčí: Buzický, Štrunc. Vyloučení: 2:1. Využití: 0:1. Diváci: 46.

Sestava SKV: Vyrobíková - Trunečková (C), Dobisíková, Chlebcová, Bartůňková, Rybínová, Kratochvílová, - Nigrinová, Kutnarová, Vejvodová - Hrušková, Kylarová, Kalivodová - Bursová, Snopová, Kruberová. Trenéři: Sigl, Doubek.


Ženské áčko s Texasem ještě v 1. lize neztratilo ani bod. A v sobotu tuto bilanci stvrdilo dalším tříbodovým triumfem. Domácí zaskočily favorita brankou po 30 vteřinách hry, kdy se prosadila Vránová. Ještě do přestávky Ladies dokázaly skóre otočit ve svůj prospěch, postaraly se o to Kutnarová a Vejvodová.

Ve druhé části už SKV zužitkovalo svou převahu a vytvořilo si bezpečný náskok. Vinohrady zvítězily v Chýni 7:1. Další čtyři asistence nasbírala Nigrinová, hattrick zkompletovala Vejvodová a po dvou bodech zapsaly Anežka Dobisíková a kapitánka Trunečková. Sokolky nadále vévodí 1. lize.

„Pohodový zápas s fajn soupeřem. V zápase se nám dařilo střílet góly a hezky jsme si dnes s Texasem zahráli. Soupeř hrál velmi sympaticky a těšíme se zase na shledání s ním,“ ohlédl se za druhým víkendovým duelem Pavel Doubek. Za dva týdny Ladies doma přivítají Turnov a ve šlágru 1. ligy Mladou Boleslav.

Texas Longhorns - TJ Sokol Královské Vinohrady 1:7 (1:2, 0:3, 0:2)

Branky a nahrávky: 1. Vránová (Blovská) - 18. Kutnarová (Nigrinová), 20. Vejvodová (Dobisíková), 21. Vejvodová (Nigrinová), 24. Kalivodová (Chlebcová), 31. Dobisiková (Trunečková), 50. Vejvodová (Nigrinová), 55. Trunečková (Nigrinová). Rozhodčí: Jícha, Krupička. Vyloučení: 0:0.

Sestava SKV: Kuchyňková - Trunečková (C), Dobisíková, Chlebcová, Bartůňková, Rybínová, Kratochvílová, - Nigrinová, Kutnarová, Vejvodová - Hrušková, Kylarová, Kalivodová - Bursová, Snopová, Kruberová - Kytková. Trenéři: Sigl, Doubek.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.