Elévové zažili na Barrandově další skvělý turnaj!

28. 10. 2019

Elévové

3 minuty čtení

Letošní podzimní prázdniny zahájila devítka našich elévů na turnaji na pražském Barrandově. Ranní inverze byla sice trochu ponurá, ale ani náhodou nám nevzala chuť hrát. Od prvních chvil, kdy jsme nastoupili do úvodního zápasu, byla vidět zralost hráčů v přístupu k utkání, ke každé herní situaci a k úctě ke hře. Sportovní pohádka? Spíš výsledek tvrdé práce a víra ve vlastní síly. 

Sobotní turnaj byl o poznání vlastních hranic: hráčů, trenérů i rodičů. Někteří z nás překonávali svou nejistotu z premiéry na "palubovce elévů". Někteří hledali svou pozici nebo svůj prostor v poli i na lavičce. Někteří udržovali emoční nádrž našich hráčů a hráček ve chvílích, kdy se prohrávalo i vyhrávalo. A v onu sobotu se nám to povedlo na velikou jedničku!
 
I díky tomu nás naše hra v prvních dvou zápasech dovedla k přesvědčivým vítězstvím. Naše posila na trenérské lavičce - Petra z ženského áčka, dokonale odhalila potenciál našich hráčů a vtiskla hře základní strukturu. Strukturu, která vychází ze životních zkušeností a skutečně funguje. Každý věděl, jaká je jeho role. Každý si hlídal svoje střídání, svou hru, svou disciplínu. Měli jsme dva zápasy na to, abychom si to zažili nebo si pomohli trenérskou tabulkou. A povedlo se to! Každý hráč či hráčka ze sebe vydali maximum.
 
 
V turnaji jsme postupovali a naši elévové zakusili další rozměr sportu - vzájemnou důvěru, kterou se sebevědomím sobě vlastním prosadili do sestavy každého dalšího zápasu. Společně rozhodovali o hráčských pozicích, o taktice týmu, vzájemně oceňovali svoje zásahy, šance i přístup ke hře. Výsledkem bylo herně i emočně "totální nasazení" do finále.
 
Tentokrát byla rychlá nejenom hra holek a kluků z SKV a FC Bučis. Stejný prostor v barrandovské hale měly i emoce. Vedení a ztráty gólů se prosýpaly z jedné strany na druhou rychlostí, která se téměř nedala stíhat. Sebepřekonávání a vášeň pro hru byly u obou týmů vyrovnané. Výsledek 10:9 byl tentokrát lepší pro soupeře. Ale sdílení sportovního úspěchu ve formě nádherného zápasu přinesl spoustu nezapomenutelných pocitů pro všechny. A to smysl má.
 
 
 

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.