Sokolové vedli nad mistrem, ve 3. třetině ale o vedení přišli a prohráli 3:4

3. 11. 2019

Muži A

2 minuty čtení

Vinohrady vedly na Dubině 2:1 a 3:2, nadějně rozehraný zápas 10. kola superligy ale nakonec další body do tabulky nevynesl. Vítkovičtí v závěru zabrali a Lukáš Hájek během pár vteřin obrátil vývoj duelu ve prospěch domácích. Své první dvě superligové trefy zaznamenal mladý útočník SKV Martin Entlicher.

V první třetině přišly pro Sokol komplikace v podobě dvou oslabení. To první ještě Skřivánek a spol. přežili, v tom druhém už ale inkasovali. Gólový účet utkání otevřel v přesilovce Lukáš Hájek. Obdržená branka ale Vinohradské nepoložila. Naopak. V úvodu druhé části Lukáš Gregor vystřelil z otočky a srovnal.

O minutu později se Martin Entlicher dostal k odraženému míčku a svou první superligovou trefou poslal SKV do vedení. Vinohradští čelili favoritovi zdatně a dařilo se jim dostávat Vítkovice do úzkých. Přesto se domácí dočkali vyrovnání. Lukáš Herblich při návratu z trestné lavice sebral žlutočerným míček a s přehledem zakončil.

Sokolové ve třetí části pokračovali ve zdařilém výkonu a znovu byli odměnění. Entlicher ze vzduchu poslal do sítě nahození Lukáše Lance a vstřelil svůj druhý gól. Vítkovice pak musely zabrat a jmenovitě se to podařilo především Lukáši Hájkovi, který v polovině třetího dějství zasadil hostům dva zásahy. Ty nakonec určily konečnou podobu skóre.

„Podali jsme velmi dobrý výkon, díky čemuž jsme reálně sahali po bodech do poslední vteřiny zápasu. Vítkovice jsme svou hrou donutili postupně zapnout na plné obrátky. Pokud do dalších zápasů udržíme nastavené tempo a zapracujeme na proměňování šancí, tak budeme úspěšní,“ zhodnotil duel na hřišti mistrovského celku trenér David Bouša.

1. SC Vítkovice – TJ Sokol Královské Vinohrady 4:3 (1:0, 1:2, 2:1)

Branky a nahrávky: 14. Hájek (Rýpar), 33. Herblich, 50. Hájek (Řezanina), 51. Hájek (Řezanina) – 24. Gregor (Z. Stuchlík), 25. Entlicher (Jelínek), 45. Entlicher (Lanc). Rozhodčí: Gavlas, Mikula. Vyloučení: 1:2. Využití: 1:0. Diváci: 196.

Sestava SKV: Buchta - Lanc, Jelínek, Strobach, Richtr, Otta, Vnuk - Entlicher, Skřivánek (C), Hartman - Rossi, Z. Stuchlík, Gregor - Linhart, Hanák, Svoboda. Trenéři: Kotlas, Bouša.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.